BANCA Transilvania: 2 ATENTIONARI foarte Importante Transmise Clientilor Romani

BANCA Transilvania 2 ATENTIONARI Importante Transmise Clientilor Romani

BANCA Transilvania transmite in mod oficial 2 atentionari foarte importante pentru clientii sai din Romania, iar asta pentru ca in atentia oamenilor aduce in mod oficial 2 dintre metodele prin care se poate incerca pacalirea lor pentru a-si ceda datele personale catre necunoscuti, care pot sa le fure inclusiv banii.

BANCA Transilvania explica mai jos cum functioneaza atacurile de tip phishing de acest gen, ele fiind bazate pe naivitatea oamenilor, care isi cedeaza datele personale fara sa stie, iar in final ajung sa ramana fara banii din conturi, acestia putand fi furati de catre oricine, in orice moment, cu aceste date importante la indemana.

Sunt X de la BT…

Da, noi, #peopleofBT, comunicăm de multe ori cu clienții prin telefon. Uneori te sunăm când e nevoie, la fel cum suntem non-stop la telefonul 0264 30 80 28. Însă dacă te sună cineva care spune că este X de la BT și îți semnalează o problema în relația cu banca, insistând că poate fi rezolvată imediat dacă iei măsuri comunicând informații confidențiale, cum ar fi coduri de utilizator, parole, coduri de autorizare trebuie să it idea de bănuit.

Cum “creativitatea” e mare în acest domeniu, răufăcătorii îți pot cere, de exemplu, instalarea pe calculator/laptop a aplicației Any Desk și te mai și ajută de la distanță să o faci. Ai mare grijă, nu suntem noi.

Cărăuș de bani

O persoană te roagă să transferi niște bani și îți oferă comision atractiv? Poate fi o înșelătorie. Cărăuș de bani este persoană care primește și transferă, în numele și pentru alte persoane, bani primiți ilegal, în schimbul unui comision. Verifică bine de tot anunțurile cu mesaje atractive, primite prin e-mail, văzute pe anumite site-uri de angajare sau din social media, precum: Vrei să faci bani ușor?, Vrei să faci bani de acasă?

Uneori, aceste anunțuri folosesc chiar mărci comerciale pentru a crea aparanta de legitimitate. Cum funcționează scenariul? Noul angajat (cărăușul) va fi îndemnat să comunice contul bancar sau să își deschidă cont la banca. Până aici, nimic ieșit din comun. Însă, cărăușul va primi în contul sau o suma de bani transferată dintr-o altă banca și primește inscructiuni despre cum să transfere banii respectivi, minus comisionul negociat, care este cam 10% din suma primită.