Ministrul Mediului: Programul de ULTIMA ORA Anuntat Oficial pentru Romanii din Toata Tara

Ministrul Mediului Programul ULTIMA ORA Anuntat Oficial Romanii Toata Tara

Ministrul Mediului a anuntat in mod oficial un nou program de ultima ora, care are in centru masuri pentru romani, iar asta deoarece vorbeste mai jos de exemple de buna practica in ceea ce priveste eficientizarea energetica a institutiilor din Romania, dand si o serie de exemple importante pentru asta.

Ministrul Mediului ofera inclusiv detalii cu privire la toate institutiile care pot sa beneficieze de fonduri pentru a deveni mult mai eficiente din punct de vedere energetic, iar mai multe detalii legate de aceasta initiativa importanta pentru Romania, puteti citi chiar acum mai jos, daca sunteti interesati de acest lucru.

“Programul eficiența energetică în clădiri publice lansat astăzi la Moinești, Bacău. „Am ales să facem lansarea la #Moinești, pentru că avem aici foarte multe exemple de bună practică în ceea ce privește eficientizarea energetică a școlilor și a grădinițelor, și, în general, la capitolul atrageri de fonduri europene”, a spus ministrul Mircea Fechet, cu ocazia lansării Programului de finanțare pentru eficiență energetică în clădiri publice.

La eveniment au fost prezenți Jitaru Narcis, subprefectul județului #Bacău, Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești și alte oficialități. „Ceea ce este foarte important și reprezintă particularitatea acestui program, este faptul că nu doar școlile și grădinițele vor putea participa. Practic, orice clădire publică, că e vorba despre dispensare, săli de sport sau spitale și alte astfel de clădiri publice ar putea fi finanțate pe acest program.

Vorbesc în primul rând de școli pentru că au cel mai mare consum de energie, statistic vorbind, fiecare școală din România consuma 354 KW pe fiecare metru pătrat din suprafața școlii, pe an, față de 200-250 Kw cât consumă alte tipuri de clădiri publice. Categoriile de solicitanţi eligibili în cadrul Programului de finanțare pentru eficiență energetică în clădiri publice sunt: unităţile administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş, municipiu, judeţ.

Subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului #Bucureşti, definite conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare; instituţiile publice din subordinea/în coordonarea autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale; cluburile sportive de drept public și #COSR, așa cum sunt definite de Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului.

Pentru baze sportive de drept public aflate în administrarea, concesiune sau folosința acestora; unitățile publice centrale și/sau teritoriale cu atribuţii specifice în domeniul apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, a proprietăţii publice şi private, asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, protecţia civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă; apărarea împotriva incendiilor şi protecţia civilă a populaţiei şi bunurilor.”