WhatsApp Avertizeaza Oamenii cu iPhone si Android, la ce Trebuie sa fim Atenti

WhatsApp ii avertizeaza pe miliardele de oameni cu iPhone si Android, iata la ce ne cere sa fim atenti chiar in acest moment, cand folosim aplicatia.

WhatsApp avertizeaza iphone android dezinformare

WhatsApp, platforma de mesagerie cu cel mai mare numar de utilizatori activi in intreaga lume la ora actuala, a decis sa-i avertizeze pe oamenii cu iPhone si Android din intreaga lume, iata la ce trebuie sa fim foarte atenti chiar in acest moment, pentru a fi in deplina siguranta in acest moment.

WhatsApp ne explica mai jos cum putem sa fim atenti la informatiile false care sunt raspandite in cadrul platformei de mesagerie, iar asta pentru ca aplicatiile pentru iPhone si Android au implementate o serie de masuri de siguranta menite sa ne protejeze de persoanele de rea credinta.

Cum să preveniți răspândirea dezinformării

Aflați mai multe despre etichetele mesajelor redirecționate

Mesajele cu eticheta „Redirecționate” arată că inițial au venit de la altcineva decât cel care vi le-a trimis. Când un mesaj este redirecționat printr-un lanț de cinci sau mai multe chat-uri, este afișată o pictogramă săgeată dublă redirecționată frecvent și eticheta „Redirecționat de mai multe ori”. Pentru a afla mai multe despre limitele de redirecționare, citiți acest articol.

Informatii care alimenteaza prejudecatile

Atenție la informații care vă confirmă convingerile preexistente; revizuiește singur faptele înainte de a împărtăși informații. Poveștile care par greu de crezut sunt adesea neadevărate.

Informații de verificare cu alte surse

Știrile false devin adesea virale, iar fotografiile, înregistrările audio și videoclipurile pot fi editate pentru a vă induce în eroare. Chiar dacă un mesaj este partajat de mai multe ori, acest lucru nu îl face adevărat. Dacă primiți informații false, informați expeditorul că v-a trimis informații incorecte. De asemenea, le puteți recomanda să verifice mesajele înainte de a le distribui.

Dacă nu sunteți sigur dacă un mesaj este adevărat, vă recomandăm să verificați site-urile de știri de încredere pentru a vedea de unde provine povestea. Când o poveste este raportată în mai multe locuri și din surse de încredere, este mai probabil să fie adevărată. Puteți consulta verificatorii de fapte sau persoane în care aveți încredere pentru mai multe informații. Pentru o listă a verificatorilor de fapte afiliați rețelei internaționale de verificare a faptelor, consultați acest articol.

Dacă un contact trimite în mod constant știri false, raportați-le. Pentru a afla cum să raportați un mesaj, un contact sau un grup, citiți acest articol.

Atentie la mesajele care arată diferit

Multe mesaje și link-uri nedorite au greșeli de ortografie sau gramaticale sau vă cer să partajați informații personale. Pentru a afla cum să identificați și să gestionați aceste tipuri de mesaje, citiți acest articol.

Notă: dacă simțiți că dvs. sau altcineva vă aflați în pericol emoțional sau fizic, vă rugăm să contactați autoritățile locale de aplicare a legii. Autoritățile locale de aplicare a legii sunt echipate pentru a ajuta în aceste cazuri.