Google Lanseaza o Actualizare pentru Android care Aduce o Mult Asteptata Schimbare

google dezinstalare play store android

Android domnia de ani de zile lumea telefoanelor, iar utilizatorii Google se bucură de o serie de facilități care le ușurează interacțiunea cu dispozitivele lor inteligente. Una dintre caracteristicile impresionante ale Google Play Store este instalarea aplicațiilor la distanță, o funcție care acum se extinde și la dezinstalare.

Când aveți mai multe dispozitive conectate la același cont Google, butonul de „instalare” din Play Store vă permite să selectați oricare dintre aceste dispozitive ca țintă pentru instalare. Acest lucru este deosebit de util când descoperiți o aplicație nouă și doriți să o instalați simultan pe telefon, ceas, TV, tabletă, laptop și chiar în automobil, totul dintr-un singur dispozitiv. Astfel, era logic să se dorească o funcție similară pentru dezinstalarea aplicațiilor de pe toate dispozitivele.

Noua funcție care urmează să fie adăugată în Play Store va permite exact acest lucru: dezinstalări la distanță de pe orice dispozitiv din contul dvs. Primele indicii ale acestei funcții au fost observate în ultimele note de patch pentru Android, care menționează o „Nouă funcție pentru a vă ajuta să dezinstalați aplicații de pe dispozitive conectate”.

Google Lanseaza o Actualizare pentru Android care Aduce o Mult Asteptata Schimbare

Deși nu pare să fie activată încă, site-ul de știri TheSpAndroid a publicat fotografii ale funcției, arătând exact ceea ce ne-am aștepta. Deschiderea Play Store și dezinstalarea unei aplicații va afișa o listă de dispozitive, la fel cum se întâmplă acum pentru instalare.

Instalările din Play Store se realizează, de fapt, prin intermediul sistemului de notificări push al Android. În mod implicit, apăsarea butonului de instalare din Play Store solicită Google să trimită o notificare push către dispozitivul curent, dar nu este necesar ca dispozitivul țintă pentru o instalare la distanță să fie pornit și deblocat. La fel ca orice altă notificare push, când dispozitivul se conectează la internet și detectează notificarea, se va activa și va executa acțiunea necesară – în acest caz, „instalarea unei aplicații”.

Google a expus încet funcționalitatea sa de instalare la distanță lumii, începând cu Android Market (acum Play Store) pe site-ul web în 2011. A durat 11 ani pentru ca o funcție similară să ajungă în aplicația Play Store pentru telefoane.

Dezinstalările pot funcționa, de asemenea, prin sistemul de notificări push. Știrea de astăzi marchează prima dată când această funcție a fost expusă utilizatorilor, deși dezinstalările la distanță există de la fel de mult timp ca instalările la distanță.

Google poate declanșa funcția de dezinstalare la distanță fără consimțământul utilizatorului și ocazional folosește această caracteristică pentru a dezinstala în masă malware de pe toate dispozitivele Play Store. Utilizatorii primesc în sfârșit un buton pentru a face acest lucru singuri.