Schengen: Masurile de ULTIMA ORA ale UE, Multumind Austria si Grabind Aderarea Romaniei

Schengen este in centrul unor masuri de ultima ora luate de catre UE, ele fiind gandite pentru a multumi Austria si a grabi aderarea Romaniei la sistem.

Schengen Masurile ULTIMA ORA UE Multumind Austria Grabind Aderarea Romaniei

Schengen, visul la care Romania viseaza de foarte multa vreme, ar putea fi in viitorul nu foarte indepartat un obiectiv car enu mai este atat de imposibil de atins, iar asta pentru ca masurile de ultima ora luate de catre Frontex in Bulgaria vin sa multumeasca Austria si sa grabeasca aderarea tarii noastre in Spatiul Schengen, poate chiar din 2025.

Schengen este protejat de fiecare tara care este parte din sistem, cu ajutorul Frontex, agentia Uniunii Europene pentru protejarea granitelor, iar din 20 martie inca 500 – 600 de ofiteri ai acesteia vor fi prezenti la granitele externe ale Bulgariei pentru a impiedica intrarea migrantilor, masura fiind una care ajuta extrem de mult aderarea Romaniei.

Schengen: Masurile de ULTIMA ORA ale UE, Multumind Austria si Grabind Aderarea Romaniei

Schengen are nevoie de protectie extinsa si complexa pentru a putea functiona, iar Austria a impus, ca si conditie pentru acceptarea partiala a aderarii Romaniei si Bulgariei, ca Frontex sa-si creasca numarul de ofiteri prezenti la granitele externe, acest lucru intamplandu-se acum, dupa decizia luata de catre agentia Comisiei Europene.

“Agenția UE pentru protecția frontierei Frontex va tripla numărul ofițerilor săi la frontierele externe ale UE ale Bulgariei cu Turcia și Serbia. Din 20 martie vor mai fi încă 500 până la 600 de ofiţeri Frontex în Bulgaria, a explicat joi directorul agenţiei, Hans Leijtens. Bulgaria are un rol „foarte important” în paza frontierelor externe ale UE, a subliniat directorul Frontex, Leijtens.

Bulgaria are frontiere externe ale UE cu Turcia și Serbia. Migranții în drum spre Europa Centrală și de Vest trec în mod repetat aceste frontiere în mod neregulat. Frontiera externă a UE bulgară cu Turcia, lungă de 259 de kilometri, pe continent, a fost complet protejată de un gard de sârmă cu vârfuri și monitorizată cu camere termice din 2017.”