Ministrul Educatiei: Decizii Oficiale de ULTIM MOMENT puse in Aplicare pentru Elevii Romani

Ministrul Educatiei anunta o serie de decizii oficiale de ultim moment, care sunt puse in aplicare pentru elevii din toata Romania, hotararile luate.

Ministrul Educatiei Decizii Oficiale ULTIM MOMENT Aplicare Elevii Romani

Ministrul Educatiei a publicat deciziile oficiale de ultim moment, care vizeaza milioane de elevi din toata Romania, iar asta pentru ca in atentia noastra sunt aduse calendarele pentru desfasurarea Evaluarii Nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2023 – 2024, peste 500.000 de elevi urmand a sustine aceste examene, conform Ligie Deca.

Ministrul Educatiei ofera mai jos explicatii detaliate cu privire la felul in care urmeaza sa se desfasoare aceste examene pentru Evaluarea Nationala in toata Romania, dar si ceea ce urmeaza sa fie facut de catre profesori pentru ca tinerii sa aiba parte de experiente cat mai bune, iar corectarea sa fie una cat mai corecta acum.

“În perioada 13 – 29 mai este programată sesiunea de evaluări naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023 – 2024, care se adresează unui număr de peste 500.000 de elevi (cumulat). Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a începe luni, 13 mai, cu proba de Limbă și comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă și comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Marți, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susține proba de Limbă și comunicare – citit – Limba română, iar miercuri, 15 mai, elevii aparținând minorităților naționale participă la proba de Limbă și comunicare – citit – Limba maternă. Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii, în timp ce vineri, 17 mai, se va desfășura ultima probă din cadrul EN II (Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale).

Susținută de elevii aparținând minorităților naționale. Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a/EN IV) are următorul calendar: limba română (21 mai), matematică (22 mai) și limba maternă (23 mai). Calendarul de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a VI-a (EN VI) are următoarea configurație.

28 mai – Limbă și comunicare, respectiv 29 mai – matematică și științe ale naturii. Probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV și EN VI). Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.”