iOS 8.3 permite dezactivarea 3G cu un buton dedicat!

iOS 8.3 dezactivare 3G

  iOS 8.3 este disponibil din cursul acestei seri pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri, iar una dintre noutatile importante aduse pentru utilizatori este optiunea de a dezactiva conexiunile 3G. De mai bine de 2 ani de zile compania Apple a interzis utilizatorilor sa dezactiveze conexiunile 3G prin eliminarea butonului dedicat, insa acum functia este disponibila. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, in aplicatia Configurari a iOS 8.3 beta 1 avem disponibil un sub-meniu Voice & Data care ne permite sa dezactivam conexiunile 3G si sa activam conexiuni 2G la nevoie.

iOS 8.3 permite dezactivarea 3G

  Aceasta optiune este in mod normal disponibila pentru operatorii de telefonie mobila care nu sunt certificati de Apple si nu vand oficial iPhone-uri, dar acum o am disponibila pe Orange Romania. Desi optiunea de dezactivare a 3G in iOS 8.3 este disponibila acum, nu stiu deocamdata daca ea va ramane acolo pana in momentul lansarii oficiale a acestei versiuni a sistemului de operare. Logica in eliminarea butonului pentru dezactivarea 3G are la baza obligarea utilizatorilor sa foloseasca retele de date de mare viteza pentru a cheltui bani pe abonamente de date sau trafic suplimentar.

  In aceasta idee, imi vine greu sa cred ca Apple isi va schimba strategia si ne va permite permanent incepand cu iOS 8.3 sa dezactivam conexiunile 3G, insa ramane sa vedem ce se va intampla cand aceasta versiune a sistemului de operare va fi disponibila.

63 COMENTARII

  1. @Tiberiu: De ce sa-mi incarc iPhone-ul zilnic tinandu-l pe un 3G cu semnal prost cand stau acasa sau noaptea? E stupid sa tii iPhone-ul pe 3G sau 4G toata ziua cand ai Wi-Fi langa tine si dupa jumatate de an sa te plangi ca nu mai tine bateria o zi sau doua.

  2. Pentru ca nu ai semnal 2g/3g peste tot in romania (cel putin) si nici nu galeste bateria atat cum face 3g/4g. Eu folosesc 2g rar 3g cand descarc ceva.

  3. @tiberiu, avand in vedere ca atat orange-ul cat si vodafone-ul mai au inca probleme cu furnizarea de semnal (voce) ca lumea pe 3g… comentariul tau nu-si are rostul. Stau in centrul orasului Craiova la etajul 2 si atat pe un iphone 6 plus, cat si pe un iphone 5s am semnal o singura bulinuta la semnal.

  4. @SunSetRo, nu e chiar un tweak, modifici ceva in system cu iFile, si poti inlocuii butonul de 4g cu cel 3g respectiv 2g. Era si un tweak care l-am avut pe ios 7 mai bun dar nu mai stiu cum se numeste.

  5. Mai bine sa nu puna activarea/dezactivarea datelor in control center….atunci chiar o sa fim luati peste picior de prietenii nostri care ne iubesc mult :))

  6. nu e nevoie de nici un tweak.se merge cu ifile in system/library/carrier bundles/iphone/22610 si se sterge overrides_N41_N42.plist apoi se sterge acelasi fisier si din folderul signatures si se da restart.22610 e pt orange ai 21601 pt vodafone.o sa aveti in meniu la celular optiune sa alegeti 2G/3G/4G.testat pe 8.1.2

  7. Nu fac pe nimeni mincinos, a fost doar o remarca vizavi de felul cum un administrator de pagina “da din casa”vrut sau nevrut.
    Se putea fi mai discret,asta era ideea!
    O seara buna iti doresc!

  8. Credeam ca dupa atatia ani de stat pe landa mediul telecom ai inteles unele lucruri: logica este sa trimita utilizatorii in 3G pentru a elibera spectrul 2G, deoarece sunt scumpe rau frecventele, iar de cand se foloseste 800MHz pt LTE si a trebuit sa intre si ati operatori in banda de 800, nu mai sunt frecvente (asta e tehnologia – frecventele sunt limitate)

  9. Ai dreptate, e 900MHz in GSM. Vroiam sa scriu 1800, referindu-ma la DCS/LTE, dar si in GSM pe 900 este aceeasi poveste, doar ca imparte frecventele cu UMTS-ul.

  10. Am iph 5s si acesta a fost primul lucru ce l.am facut dupa jailbreak. Am sters niste fisiere din carrier bundle orange si am optiunile din imaginea de mai sus. Care vrea, am arhivat fisierele din carrier si le pot pune la dispozitie.
    Ce am mai facut, sa sterg nr de uk la care se integistreaza imessage si facetime.ul;

    Care e interesat de tweakurile astea, imi poate scrie.

  11. Pe 8.1.2 se poate dezactiva 3g in momentul cand dezactivezi celular data se dezactiveaza si 3g iar cand activezi ai optiune de activare 4g deci se poate si acum nu vad rostul unui buton in plus pot folosii 4g,3g sau wifi f simplu

  12. @ionut: S-a mai discutat asta, cellular data dezactiveaza CONEXIUNEA DE INTERNET, 3G-ul ramane activ in spate, doar ca tu nu mai vezi semnul in status bar.

  13. Am ios 8.1.3 , digi mobil , 6plus neverlocked. am optiunea din poze adica lte , 3g , 2g , chiar daca digi este o retea exclusiv 3g !!!! , cred ca mai degraba optiunile alea sunt in functie de ce operator ai…

  14. Pate nu am înțeles eu care e faza dar am iOS 8.1.2 si am opțiunea asta de a alege 2G,3G ,LTE pe iPhone 5S in rețeaua Digi ,voiam sa pun si poza dar nu stiu cum…

  15. @catalin
    Digi este singura din tara care are optiunea asta pt ca nu e certificata de Apple. Pe celelalte retele (vomafone, orange …), care sunt certificate, nu exista pana acum aceasta optiune. Oricum, pe Digi, daca modifici setarea din 3G in 2G pierzi operatorul. Chiar daca ai inchis date mobile, 3G-ul ramane activ ca sa poata functiona Digi.

  16. Sall cine m-a poate ajuta si pe mine am înregistrat un udid pt iphone 6 si când fac restore si pun 8.3 îmi apare pe telefon eroare de activare

  17. Exista o aplicație care se instalează prin safari, care face acest lucru. Nu e nevoie de jailbreak.
    Si eu am căutat pana am înnebunit asa ceva.
    GPP 3to2

  18. Am instalat 8.3. Beta 1, trec pe 2G, arata semnal full, dar cand sun de pe celelalte doua telefoane ale mele, sau ma contacteaza altcineva, le apare ca nu ma aflu in aria de acoperire. A mai intampinat cineva aceasta problema?

  19. Sper sa rămână opțiunea de a trece pe 2g la alegerea fiecăruia … Indiferent de rețeaua de telefonie…eu am 8.3 beta 2 si cu 2g am semnal full unde aveam 1,2 liniuțe înainte