CES 2017: NeOse detecteaza mirosurile din jurul tau

CES 2017 ne aduce NeOse, un gadget foarte interesant care a fost gandit pentru cei doresc sa monitorizeze constant calitatea aerului din preajma lor in orice moment al zilei. Vorbim despre o varietate de senzori si un sistem optic, care lucreaza impreuna pentru a identifica diverse mirosuri in baza unei baze de date pre-existente.

NeOse are inclusiv o aplicatie pentru terminalele iPhone, iar la 15 – 30 de secunde dupa inregistrarea mirosului ne afiseaza un profil al acestuia, dupa identificare. NeOse are o baza de date extinsa cu o varietate de mirosuri preinregistrate, ele fiind preluate de la o varietate de companii care le-au inregistrat, analizat si identificat in prealabil.

Desi acest lucru nu este usor de ghicit, NeOse este creat pentru companii si nu pentru consumatorii obisnuiti, iar asta deoarece el are un pret de vanzare de 10.000 – 15.000 de dolari. Creatorii NeOse spun ca principalii clienti ar fi companiile care produc mancare, sau produse cosmetice, acestea avand nevoie sa controleze calitatea aerului cu ajutorul unor aparate dedicate.

Separat, NeOse ar putea fi folosit pentru a controla calitatea aerului din orase, sau doar cladiri, insa totul depinde de necesitatile pentru care este cumparat. Desigur ca nimeni nu stie cand ar putea fi lansat NeOse pentru consumatori, avand in vedere pretul de vanzare foarte mare, dar ideea in sine este mai mult decat interesanta.

ces-2017-neoose

ces-2017-neoose-1