CES 2017: Flir One – noi camere termale pentru iPhone

CES 2017 ne aduce de la compania Flir noi camere terminale pentru iPhone, sau o varietate de smartphone-uri Android disponibile pe piata. Flir One este primul model de carcasa cu camera termala lansata de catre compania Flir, iar in cadrul CES 2017 a fost lansat al doilea model, insa nu vorbim despre o carcasa, ci despre un adaptor.

Dupa cum puteti vedea in imaginile de mai jos, noua versiune a camerei termale Flir se monteaza in portul Lightning al iPhone si permite inregistrarea de imagini folosind camera termala integrata in el. Adaptorul are un nou procesor de imagine care permite inregistrarea imaginilor la o rezolutie mai mare decat pana in prezent, deci vorbim despre o calitate mai buna a inregistrarilor.

Separat de Flir One, la CES 2017 a fost prezentata si Flir Pro, o camera termala dedicata profesionistilor, aceasta permitand conectarea prin HDMI sau chiar USB. Cu un pret de 399 de dolari, aceasta este capabila sa inregistreze imagini la rezolutie si mai mare fata de Flir One, ea fiind dedicata in principal celor care lucreaza in medii cu putina lumina ambientala.

In continuare, la CES 2017 si-au facut aparitia si doua camere numite Flir Duo si Flir Duo R, ele avand dimensiunile unei camere GoPro, ele intrand in aceeasi categorie cu cea din urma. Flir Duo R a fost calibrata special pentru a face inclusiv masuratori termale intr-o maniera similara unui echipament de laborator, ambele fiind dedicate masuratorilor extrem de exacte, ele avand preturi de 999 dolari si respectiv 1299 dolari.

In final, cei de la Flir au anuntat camera C3 care are un pret de 699 de dolari, ea avand si un ecran de 3 inch, scopul sau fiind de a face masuratori termale extrem de exacte, precum modelele mentionate mai sus. Toate aceste modele sunt acum prezentate in cadrul CES 2017 si vor fi lansate pe pietele globale in lunile urmatoare.

ces-2017-flir-one

ces-2017-flir-one-3g

ces-2017-flir-duo-r

ces-2017-flir-one-c3

ces-2017-flir-duo