Planeta Uranus: Anuntul UIMITOR, Misterul IMPORTANT Explicat

Planeta Uranus are unul dintre cele mai importante mistere explicate in sfarsit de catre cercetatori, iata ce anunt uimitor au facut acestia cu privire la ea.

Planeta Uranus explicatie

Planeta Uranus are astazi o explicatie oferita pentru unul dintre cele mai mari mistere de pana in momentul de fata, iar descoperirea vine sa ne lamureasca in legatura cu unele necunoscute ale planetei. Se pare ca o ciocnire foarte puternica din galaxia noastra a “aruncat” planeta Uranus de pe planul sau de rotatie, schimband pentru totdeauna felul in care se misca planeta, dar si felul in care aceasta s-a format de-a lungul a miliarde de ani.

Planeta Uranus orbiteaza Soarele in acelasi plan, in contrast cu restul planetelor din sistemul solar, rotatia planetei neavand polii perpendiculari pe acel plan, el fiind inclinat la aproximativ 98 de grade. Pana acum nu s-a stiut de ce anume planeta Uranus are un sens de rotatie atat de neobisnuit, insa japonezii sustin ca o coliziune cu o alta planeta mai mica, in care a fost implicata ar fi stat la baza probleme de acum, ea avand loc aproape de crearea sistemului solar.

Planeta Uranus: Anuntul UIMITOR, Misterul IMPORTANT Explicat

planeta uranus sens rotatie
Sensul de rotatie neobisnuit pe care il are planeta Uranus.

Planeta Uranus ar fi avut sensul de rotatie modificat substantial de aceasta coliziune, si tot ea ar fi stat la baza crearii numeroaselor luni care orbiteaza planeta in momentul de fata. Planeta Uranus are nu mai putin de 27 de luni, fiecare avand fix acelasi unghi inclinat de rotatie precum planeta principala, iar de aici au tras cercetatorii concluzia ca o coliziune foarte puternica ar fi stat la baza intregii situatii neobisnuite in care se afla planeta in acest moment.

„Acest model este primul care a explicat configurația sistemului lunar Uranus și poate ajuta la explicarea configurațiilor altor planete înghețate din Sistemul nostru solar, cum ar fi Neptun. Dincolo de acest lucru, astronomi au descoperit acum mii de planete în jurul altor stele, așa-numitele exoplanete, iar observațiile sugerează că multe dintre planetele recent descoperite cunoscute sub numele de supra-Pământuri în sistemele exoplanetare pot consta în mare parte din gheață cu apă și acest model poate fi aplicat și la aceste planete.”

Planeta Uranus ar fi fost lovita de o alta planeta care avea o masa egala cu de 1 – 3 ori fata de cea a Pamantului, iar bucati din aceasta ar fi fost transformate in lunile care o orbiteaza. Cercetatorii ar fi descoperit deasemenea si ca planeta Uranus nu ar fi singura din Calea Lactee care ar fi trecut printr-un asemenea proces, ci si ca ar exista multe altele, insa nu in cazul tuturor vorbim despre un sens de rotatie atat de neobisnuit, conform lor.

Planeta Uranus are deci un foarte mare mister deslusit de catre cercetatorii japonezi, insa ramane de vazut daca si altii le vor putea confirma teoriile prin descoperiri viitoare.