Planeta Uranus: Premiera NASA, ce Radiatii Emana in Univers

Planeta Uranus ii uimeste din nou pe cercetatorii din intreaga lume, iar asta pentru ca acestia au detectat ceva ce nu-si imaginau ca vor vedea, insa iata ca se mai intampla si lucruri neobisnuite in univers. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit ca planeta Uranus emana radiatii in univers dincolo de ceea ce ar putea fi considerat ca normal, si voribm despre raze X care nu sunt doar reflexii ale celor emanate de catre soare, ci ar proveni chiar de la planeta.

Planeta Uranus a fost monitorizata de catre NASA cu ajutorul telescopului spatial Chandra, iar in baza informatiilor colectate multumita acestuia s-a descoperit ca ea produce raze X, pe care le arunca in sistemul solar. Cei de la NASA speculeaza ca aceste raze X produse de catre planeta Uranus ar proveni de la aurorele pe care le-au observat pe corpul cosmic, insa deocamdata nu sunt siguri in legatura cu ceea ce au vazut, asa ca totul e doar o teorie acum.

Planeta Uranus: Premiera NASA, ce Radiatii Emana in Univers

Planeta Uranus a avut observate aceste raze X de catre NASA in baza unor analize facute pentru poze si informatii colectate de catre agentia spatiala americana in anii 2002 si 2017. Desi nu e 100% sigur de unde provi aceste raze X, cei de la NASA par sa fie siguri ca planeta Uranus le produce, iar pentru ei este vorba despre o premiera pentru sistemul solar, una foarte importanta care ar putea da startul unui nou tip de monitorizari pentru planetele din sistemul solar.

“Oamenii de știință au anunțat primele raze X detectate de la Uranus. Uranus este o planetă gigantică de gheață din sistemul solar exterior. Planeta și inelele sale par să împrăștie razele X ale Soarelui pentru a produce aceste raze X. Astronomii au folosit Observatorul de raze X Chandra al NASA pentru a face această descoperire.”

Planeta Uranus a avut detectate razele X aruncate in sistemul solar de destul de multa vreme, dar NASA credea ca este vorba despre reflexia celor emise de soare, asa cum se intampla si cu alte planete. In realitate, imaginile surprize de catre cei de la NASA ne arata ca in diverse zone de pe planeta Uranus se emana raze X, si deocamdata se crede ca este vorba despre aurore care le produc, dar cercetatorii nu sunt inca 100% convinsi de asta.

Planeta Uranus va fi cu siguranta monitorizata in continuare pentru a se decide foarte clar ce anume produce aceste raze X, astfel ca ramane doar sa vedem la ce concluzie finala va ajunge NASA.