Ministrul Educatiei ofera o serie de foarte importante detalii oficiale de ultim moment privind deciziile pentru scolile din toata Romania, iar asta deoarece Ligia Deca vorbeste despre investitiile care sunt facute pentru unitatile de invatamant, ele ajutand foarte multi tineri sa beneficieze de invatamant de calitate.
Ministrul Educatiei detaliaza mai jos ceea ce ar trebui sa stim cu privire la investitiile din Slobozia, dar separat sunt oferite detalii legate de centrele judeteme de resurse si asistenta educationala, inclusiv ceea ce trebuie sa faca acestea pentru a le asigura tinerilor invatamantul de calitate pe care il doresc.
“De ce sunt importante investițiile în educație? Pentru acești tineri și pentru toți copiii ca ei, care vor putea să se bucure de tehnologie modernă, de spații adecvate, de instrumente care să-i ajute să-și urmeze pasiunile! Pentru profesorii lor, ce dispun de materiale didactice care-i sprijină în predare! M-am întâlnit, #ÎnVizităLaIalomița, și cu câțiva dintre profesorii și elevii de la Liceul Tehnologic “Alexandru Ioan Cuza”, Slobozia, Ialomita.
Unul dintre partenerii Consorțiului regional pentru învățământ dual CONECT MUNTENIA, al cărui contract de finanțare a fost semnat ieri. Cei din imagini sunt copiii de la Tehrocuz, clubul de robotică al școlii. Ne-au povestit cu mare bucurie cum funcționează roboții lor! Succes, copii! M-au impresionat discreția și dăruirea profesorilor școlii, mai ales faptul că unii dintre ei au fost elevi ai liceului.
Si s-au întors să lucreze în școala în care, la rândul lor, au învățat. Profesori care nu doar că văd potențialul copiilor și îi ajută să-l valorifice, dar care le predau și lecția firescului de a da înapoi comunității din ceea ce au primit în devenirea lor. Activitatea CJRAE/CMBRAE are la bază următoarele valori: profesionalismul, responsabilitatea, echitatea, incluziunea și diversitatea.
Beneficiarii serviciilor educaționale furnizate de CJRAE/CMBRAE sunt: a) antepreșcolarii, preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar;
b) părinţii/tutorii/reprezentanții legali ai copiilor/tinerilor; c) personalul angajat în unităţile de învăţământ; d) membri ai comunităţii locale. Finanţarea CJRAE/CMBRAE, a cabinetelor de consiliere psihopedagogică, a cabinetelor logopedice, a camerelor-resursă şi altor spaţii dedicate asistenţei educaţionale se asigură de la bugetul unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia îşi desfăşoară activitatea.
Din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, prin bugetele locale ale consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în baza prevederilor privind finanţarea învăţământului. CJRAE/CMBRAE colaborează cu partenerii sociali din comunitate, cu organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, reprezentanți ai mediului de afaceri, precum şi cu alte entități, la nivel naţional şi internaţional în vederea îndeplinirea obiectivelor sale principale.”