Decodarea unui iPhone costa mai putin la Vodafone decat la Orange

Sa presupunem ca ati achizitionat un terminal iPhone de la Vodafone sau Orange impreuna cu un abonament sau cu vreo optiune dintr-o oferta a operatorilor. In acest caz ati achizitionat un telefon blocat in reteaua Vodafone sau Orange. Orange is Vodafone vand numai terminale codate indiferent daca le achizitionati cu abonament sau la pret standard deci pentru voi o deblocare s-ar putea face fie prin ultrasn0w, daca aveti baseband deblocabil, fie platind o taxa de deblocare. Taxa difera la acesti 2 operatori, Vodafone cerand cel mai putin pentru decodare iar preturile arata cam asa :

  • Vodafone : 50€(TVA inclus) daca nu ati depasit perioada contractuala si 10€(TVA inclus) daca ati depasit perioada contractuala;
  • Orange : 100€(TVA inclus) daca nu ati depasit perioada contractuala si 30€(TVA inclus) daca ati depasit perioada contractuala;

Vodafone cere mult mai putini bani pentru decodarea unui iPhone indiferent de cat mai aveti din contractul vostru incheiat cu ei. Daca ati cumparat terminalul la pret standard sau pret intreg atunci orice operator din Romania este obligat prin lege sa vi-l decodeze gratuit. Informatii despre decodarea unui iPhone la Vodafone gasiti aici si informatii despre decodarea unui iPhone la Orange gasiti aici.

Daca aveti un iPhone cumparat din strainatate atunci va recomand sa citit acest articol pentrua  afla informatii despre decodare.