Userland untethered jailbreak in lucru pentru iPhone 4S si iPad 2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oJVGl1eRW2A[/youtube]

    Dimineata va spuneam ca Dev Team a reusit sa faca jailbreak terminalului iPhone 4S, v-am prezentat si dovezile publicate de catre ei pe internet si acum va spun vestea proasta: solutia este userland. MuscleNerd a confirmat intr-un tweet ca vorbim despre o solutie de jailbreak care va fi userland si implicit untethered. Spun ca va fi implicit untethered deoarece altfel nu are cum functiona o solutie de jailbreak userland deci partea buna este ca vom scapa de refacerea jailbreak-ului la restart. Intre timp clipul video de mai sus a fost publicat de catre MuscleNerd insa in el se prezinta o solutie de jailbreak pentru iPad 2 si iOS 5 fara a ni se demonstra daca e untethered sau nu.

    Ce inseamna o solutie de jailbreak userland? Ei bine explicatia este simpla: jailbreak-ul se implementeaza in terminal abia dupa ce dispozitivul a fost activat cu o cartela de telefonie a operatorului pe care este codat. Practic acum cei care au terminale codate NU vor putea face hacktivare dispozitivelor folosind acest userland jailbreak. Vestea este proasta pentru cei cu iPhone 4S cumparat din strainatate in speranta ca il vor putea decoda deoarece fara o cartela a operatorului pe care e codat terminalul ei nu vor putea face absolut nimic.

     Cei care au terminale iPhone 3GS/4 codate pe o retea straina vor putea face hacktivare cu sn0wbreeze, de exemplu, si apoi vor putea implementa userland jailbreak-ul peste acel jailbreak si vor avea tethered jailbreak. Desigur ca mai multe vom afla cand solutiile vor fi efectiv publicate si atunci va voi anunta ce si cum puteti face.