Intel Atom Medfield – cele mai rapide procesoare pentru navigare pe web

   Astazi v-am prezentat un smartphone Lenovo echipat cu procesoarul Intel Atom Medfield al companiei Intel si iata ca avem un benchmark facut de cei de la Anandtech in care ni se demonstreaza performantele acelui smartphone in ceea ce priveste navigarea pe web. Observati ca platforma Intel Medfield este cea mai rapida pentru navigare pe web, atat testul browsermark cat si cel pentru javascript confirmand acest lucru. Diferenta fata de Samsung Galaxy Nexus si iPhone 4S este mare in ambele cazuri deci vorbim despre un spor de performanta important.

   Smartphone-ul dotat cu platforma Intel Medfield ruleaza Android 4.0, la fel ca si Galaxy Nexus insa diferenta de performanta dintre cele doua este de putin peste 10% in Browsermark si peste 50% in testul pentru javascript. Partea cea mai interesanta a procesorului Intel Atom Z2460? Este single-core si totusi este mult mult mai rapid decat procesoarele dual-core din cele mai populare smartphone-uri din lume.

   Pe final avem si cateva informatii cu privire la eficienta energetica a procesoarelor si observati ca Intel Medfield se descurca mai bine decat celelalte platforme in majoritatea comparatiilor. Intel a incheiat deja parteneriate cu Motorola si Lenovo, un smartphone produs de Lenovo exista deja pe piata, acum urmeaza sa apara altele produse de Motorola.