Banii reprezinta motivul din cauza caruia inca nu avem o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 5.1

  Dimineata v-am spus ca Pod2G a anuntat ca are la dispozitie toate exploit-urile necesare pentru dezvoltarea unei solutii de untethered jailbreak pentru iOS 5.1. La scurt timp dupa anuntul sau, i0n1c a publicat cateva tweet-uri pe Twitter in care isi exprima nemultumirile in legatura cu lansarea gratuita a solutiilor de jailbreak. El sustine ca marile companii producatoare de software pentru securizarea/desecurizarea echipamentelor informatice profita de pe urma solutiilor de jailbreak si castiga foarte multi bani. Ceea ce spune el este complet adevarat si acesta este motivul pentru care el inca nu a lansat propria solutie de untethered jailbreak pentru iOS 5.1.

  Practic i0n1c se opune lansarii gratuite a solutiilor de untethered jailbreak, insa Pod2G nu ii impartaseste gandurile dar problema se va adanci in viitor. Este adevarat ca foarte multi oameni profita de pe urma acestor solutii de jailbreak si fie vand software care “sparge” terminalele, fie vand asa-zise “pachete de jailbreak si unlock” care in realitate sunt in mare parte doar tepe. Cred ca atitudinea lui i0n1c este gresita, pentru ca desi din donatii nu se strang indeajuns de multi bani, exista multe persoane care ar plati fara probleme 5 – 10$ pe o solutie de jailbreak si cred ca in acest mod s-ar putea aduna mult mai multi bani decat din donatii.

  E greu de spus cum vor evolua lucrurile in viitor insa exista sanse mari ca destui hackeri sa preia gandirea lui i0n1c si sa renunte la a mai dezvolta software gratuit in viitor.