iPhone 5S – prima zi de utilizare

  Dupa cum prea bine stiti deja, incepand de ieri utilizez noul iPhone 5S al companiei Apple, si dupa articolul in care va vorbeam despre Touch ID(in clip aveti demonstrat cat de simplu se face deblocarea prin simpla apsare a butonului Home a iDevice-ului), a venit timpul sa va impartasesc detalii in legatura cu primele ore de utilizare. Desi imi place design-ul iPhone 5S, nu sunt innebunit dupa space grey-ul pe care Apple a ales sa il implementeze pentru carcasa dispozitivului, insa imi place cum arata noul buton Home, care are implementat cititorul de amprente. Ramanand in mare parte neschimbat, design-ul nu ar trebui sa va afecteze in vreun fel, asta daca nu cumva achizitionati unul argintiu sau auriu.

  Dupa procedura de set up veti realiza rapid ca exista o diferenta sesizabila intre felul in care raspunde la comenzi noul terminal al celor de la Apple si iPhone 5-ul lansat anul trecut, fara sa mai luam in discutie 4S-ul lansat acum doi ani de zile. Chip-ul A7 isi face simtita prezenta atat in ceea ce priveste incarcarea paginilor web, cat si in ceea ce priveste utilizarea aplicatiilor native sau a celor terte disponibile in App Store, totul functionand mai rapid pe noul terminal, insa acest lucru era de asteptat, nu-i asa? Inainte sa trec de la acest capitol nu pot sa uit de jocurile care functioneaza acum fara vreun tip de lag, fara sa “agate” si desigur ca ele se incarca mult mai rapid decat in trecut.

  Separat de performante, functia slow-motion mi-a atras atentia si am utilizat-o pentru a inregistra cateva momente interesante, iar pozele capturate folosind noua camera m-au impresionat intr-o destul de mare masura. Practic veti avea parte de acea imbunatatire a calitatii imaginilor promisa de catre compania Apple, iar cand spun asta ma refer atat la pozele inregistrate in timpul zilei, cat si la cele inregistrate in conditii cu luminozitate scazuta, True Tone dual flash LED-ul facandu-si simtita prezenta in orice conditii.

  Despre autonomia bateriei pot sa va spun ca nu m-a impresionat deocamdata, ea pare a fi exact la fel precum in cazul iPhone 5, insa nu va pot spune cu certitudine ca nu exista imbunatatiri deoarece am trecut cu dispozitivul doar printr-o incarcare completa, asa ca informatiile acestea sunt subiective. Apple a implementat o baterie cu aproximativ 10% mai mare decat cea disponibila in iPhone 5, iar acest lucru ar trebui sa conteze, insa deocamdata eu nu am sesizat vreo diferenta, desi exista timp pentru toate.

[youtube]http://youtu.be/FBIGZU-Ev44[/youtube]

  In concluzie, sunt mult mai placut impresionat de iPhone 5S anul acesta decat de iPhone 5 anul trecut, iar mai multe veti citi in review-ul pe care il voi publica in zilele urmatoare.