iOS 8 Messages – schimbari importante pentru cea mai utilizata aplicatie a iOS

  Messages este aplicatia nativa a iOS cu cel mai mare grad de utilizare in randul posesorilor de iDevice-uri, sau cel putin asta au afirmat cei de la Apple in cursul zilei de luni. In aceasta idee in iOS 8 aplicatia Messages a fost serios imbunatatita de catre cei din Cupertino, ei gandindu-se ca noi avem nevoie de o multitudine de optiuni noi pentru a ne tine ocupati in timpul lungilor discutii impreuna cu prietenii.

  Primul lucru pe care il veti sesiza in momentul deschiderii noii aplicatiei va fi noul buton cu microfon pentru functia Tap to Talk, care este amplasat in partea dreapta sus a tastaturii si ne permite sa inregistram mesaje audio imediat prin simpla apasare indelungata, tinerea apasata si tragerea in partea stanga permitand anularea inregistrarii. El este secondat de butonul pentru trimiterea de continut multimedia, apasarea indelungata deschizand automat camera pentru inregistrare de clipuri video sau poze, simpla apasare deschizand un meniu ce permite alegerea de continut multimedia, interfata afisand acum si cele mai recente poze/clipuri video inregistrate, aplicatia permitand trimiterea de poze sau clipuri video multiple.

  Practic Apple a simplificat procedura de trimitere a continutului multimedia extrem de mult insa noutatile importante nu se opresc aici. In pagina pentru detaliile fiecarui contact avem acum afisate optiuni pentru trimiterea de informatii despre locatia noastra, dar si pentru partajarea ei temporara ori permanenta. Imediat sub acest meniu avem optiunea de a activa Do Not Disturb doar pentru acel contact si a nu mai fi notificati in legatura cu mesajele trimise de catre el, in final fiind disponibila o ampla galerie foto/video cu toate atasamentele trimise/primite de la acel contact.

  Toate acestea sunt completate de noi optiuni pentru grupurile de conversatii, ele putand fi redenumite dupa bunul plac, in timp ce utilizatorii pot fi stersi fara probleme, pentru ei fiind disponibile exact aceleasi optiuni precum pentru contacte individuale. In final ramanem cu posibilitatea de a raspunde mesajelor din orice meniu al iOS-ului interactionand cu notificarea, incluzand aici si LockScreen-ul, iar tot din LockScreen putem asculta orice mesaje audio primite prim simpla ridicare a iPhone-ului la ureche.

  Practic vorbim despre un update extrem de important facut de catre Apple in iOS 8 pentru aplicatia Messages, cu multe functii preluate din tweak-uri ale Cydia si unele de la alte aplicatii ale App Store.

 [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Y0WlJ9oFRV4&w=580&h=370]