iOS 8 dezvaluie rezolutia ecranului iPhone 6

  Cu doar cateva luni de zile in urma au aparut primele speculatii in legatura cu rezolutia ecranului iPhone 6, ea fiind prezentata atunci ca avand 1704 x 960 pixeli, relativ apropiata de cea Full HD. Din pacate rezolutia nu avea sustinere in fisiere prezente in iOS 8, insa astazi avem prima dovada privind adevarata rezolutie a ecranului iPhone 6, fisiere descoperite in noul Xcode 6, lansat aseara, sugerand faptul ca ea va fi de 1472 x 828 pixeli.

  Dupa cum puteti vedea deja si din imagini, fisierele care sugereaza noua rezolutie a iPhone 6 au fost descoperite in segmentul care contine setarile pentru rezolutia iconitelor vizibile in Springboard. Xcode-ul specifica o rezolutie de 736 x 414 pixeli pentru iconitele din Springboard, insa pentru a obtine calitatea Retina, ea este dublata si ajunge la cea de 1472 x 828 pixeli prezentata anterior.

  Daca acum cateva luni de zile vorbeam despre rezolutia 1704 x 960 pixeli care pe un iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch ar fi oferit si un numar mare de pixeli per inch, in cazul rezolutiei 1472 x 828 pixeli lucrurile nu vor sta la fel de bine. La aceasta rezolutie, un iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch va avea un ecran cu 359 de pixeli per inch, peste cei 326 ai actualelor modele, insa mult sub ceea ce ofera producatorii de terminale Android.

  Alegand aceasta rezolutie mai mica, cu acelasi screen ratio 16:9, Apple va usura munca dezvoltatorilor de a isi face aplicatiile compatibile cu noul terminal, insa probabil nu va bucura foarte multi utilizatori. Chiar si asa, conteaza mai putin acum acest lucru, deoarece din moment ce rezolutia este prezenta in Xcode 6, este cat se poate de clar ca ea va fi utilizata.