Cum sa instalezi ultrasn0w fara conexiune la internet

ATENTIE!!! Verificati in Settings>General>About ce versiune de Modem Firmware aveti. Daca e 05.11.07 atunci nu incercati acest tutorial pentru ca ultrasn0w NU VA FUNCTIONA cu acea versiune de baseband!

Acest tutorial se aplica celor carora WiFi-ul nu le merge sau nu au un WiFi prin apropiere.

Pasul 1

Downloadati mobile substrare de aici, ultrasn0w de aici si ifunbox de aici.

Pasul 2

Conectati telefonul la calculator si deschideti ifunbox. In partea dreapta va vor aparea fisierele de sistem, navigati catre private/var/root/media si creati un folder numit Cydia, apoi in acesta creati altul denumit AutoInstall. ATENTIE!! Este foarte important ca fisierele sa aiba aceeasi cu cea afisata aici altfel procesul nu va functiona.

Pasul 3

Copiati mobilesubstrate.deb in folderul AutoInstall si dati restart telefonului apasand simultan butoanele Home si Sleep/Wake pana ce pe ecranul telefonului apare logo-ul Apple.

Pasul 4

Repetati procesul si pentru ultrasn0w.deb.

Pasul 5

Acum telefonul ar trebui sa recunoasca cartela sim si barele de semnal ar trebui sa se umple. Daca aveti un PIN introduceti-l si lasati ultrasn0w cateva secunde sa se dezmeticeasca. Daca in momentul in care se deschide sistemul primiti un mesaj cu No Sim lasati telefonul cateva secunde si daca nu incepe sa caute reteaua incercati sa dati On/Off modului avion. Daca nici asta nu rezolva problema atunci incercati un reset network settings din Settings>General>Reset>Reset Network Settings.

Daca intampini alte probleme care nu sunt acoperite de acest tutorial te rog sa ma intrebi folosind pagina de suport aflata aici.

110 COMENTARII

  1. […] ATENTIE!!! Verificati in Settings>General>About ce versiune de Modem Firmware aveti. Daca NU e 05.11.07 atunci nu incercati acest tutorial pentru ca blacksn0w NU VA FUNCTIONA cu acea versiune de baseband! blacksn0w functioneaza doar cu baseband-ul 05.11.07. Pentru versiunea 04.26 aveti nevoie de ultrasn0w si un tutorial pentru instalarea lui fara internet gasiti aici. […]

  2. cand dau restart tel cum trebuie deci trag de liniuta aia de stins si apoi tin pe amandoua butoane pana apare sigla apple ? 🙁

  3. "ATENTIE!!! Verificati in Settings>General>About ce versiune de Modem Firmware aveti. Daca e 05.11.07 atunci nu incercati acest tutorial pentru ca ultrasn0w NU VA FUNCTIONA cu acea versiune de baseband!" – este scris corect ????Daca E sau daca NU E 05.11.07 ? Eu am 05.12.01pe 3Gs , e ok sa il decodez cu ULTRASNOW 0.9.3 ? Multumesc

  4. @Alex: salutare

    in fun box nu gasesc : In partea dreapta va vor aparea fisierele de sistem, navigati catre private/var/root/media

    sa pot face folderele

  5. salve am reusit din prima am copiat tot ce ai zis am creat folderele care ai spus am dat restart si deja am intrat in reteaua cosmote am iphone 3g modem firmware 05 12 01 multam acum marea problema a ramas cu wifi nu merge deloc.astept .asta este.

  6. am conectat acum un 3gs cu 3.1.3 blocat si non-jb si nu are calea pt ultrasn0w: private/var/root/media. In ce conditii apare acest lant de directoare?

  7. am facut intocmai instructiunile…dar a ramas blocat cu marul de la apple de 30 de min chiar la ultima parte…dupa ce am instalat ultrasn0w…….ce e de facut?

  8. Am facut jailbreak, am copiat mobilesubstrate.deb cea mai recenta versiune, ultrasn0w 1.0.1, m-am uitat in cydia, apare ultrasnow instalat problema e ca nu-mi vede reteaua… ai vre-un sfat?
    Citesc de 4 ore pe aici si nu gasesc nimic

  9. am 05.13.04 parca, dar cred ca am facut din greseala update la ultima versiune 4.1… deci retard… pot sa-i mai fac ceva timp de o luna?

  10. @alexandru il folosesti ca iPOD 😀 asa am folosit si eu un 3gs pana a aparut jb si decodare. Eu l-am cumparat din STATE direct cu 4.0.1 si nha.

  11. am un 3G cu 4.1 si sunt obligat sa fac update de baseband la 06.15, problema e ca nu merge wireless`ul, deci trebuie sa fac unlock`ul dupa cum spui tu aici.
    intrebarea este, mobile substrate ramane acelasi ? da` ultrasn0w ? ca pt. ce am eu nevoie tre` ver. 1.2, cea din ex. de aici nu stu` ce versiune este.

  12. Eu am un iPhone 3G, iOS 3.1.3-downgradat din 4.2.1…si am nevoie de jailbreak si unlock-cum pot face?-help please-baseband-5.15.04

  13. Downgrade de baseband nu merge decat daca ai iPhone 3G cumparat inainte de septembrie 2008. Jailbreak pe 3.1.3 faci cu http://www.zaone.ro/tutoriale/tutoriale/2010/02/03/redsn0w-0-9-4-lansat-acum-1-ora-tutorial-de-jailbreak/ , dupa aia update la baseband de iPad cu tutorialul asta : http://www.zaone.ro/2010/11/29/tutorial-unlock-iphone-3g3gs-folosind-redsn0w-0-9-6-beta-5-si-ultrasn0w-1-2windowsmac/ .
    Poti incerca tutorialul asta pentru baseband downgrade : http://www.zaone.ro/2010/12/30/tutorial-downgrade-baseband-06-15-00-pentru-iphone-3g/ dar trebuie sa ai terminalul luat inainte de septembrie 2008.

  14. Bootloader 6.4 imi spune.
    Deci ma apuc vijelios de lupta cu zapada rosie…
    Multumesc frumos de sprijin !

    -a trecut o vreme lunga de cand nu am mai avut 3G-mi s-a urcat la cap iPhone 4 deja :)))…chiar aveam neveoie de ajutor.
    Multumesc!

  15. Am un 3G model MB489 cu Bb 05.15.04, botloader 5.9, sopftware 4.2.1.
    Am urmat tutorialul si am instalat fara wi-fi pentruca nu am avut conexiune.
    Dupa pasul 5 nu reuseste sa gaseasca opertorul de telefonie (nu se incarca barele de semnal) si apare mesajul NO SERVICE.
    Spune-mi te rog ce pot sa-i fac ca sa functioneze si ca telefon.

  16. sal! ma tot “cert” cu-n 3g ios 3.1.2 fw05.11.07 ; l-am formatat ( restore-jailbreak ) … am cydia; am net .. dar nu pot face nimic in cydia “Loading Data” si incarca 30min “dejeaba” daca-l las incarca pana dimi. tot incerc sa-i pun ultrasnow prin metoda aceasta; dar nu cred ca-i nimeresc mobilesubstrare .. is 30var acolo, pe care sa o pun? oare sa-i fac iara un restore? ms!

  17. Pot face unlock pe iphone cu baseband 05.16.02 ? Am instalat de pe cydia si am bagat o cartela de verizon de state si spune “searching…” dupa care da “no service”.. Pls am nevoie de urgent ca sunt in state si nu am telefon.. 🙁

  18. Si daca pun baseband de iPad (cu sn0wbreeze am inteles ca merge) exista posibilitatea sa nu mai mearga GPS-ul. Si cand zice GPS se refera la maps si la restu aplicatiilor care folosc maps. Corect?

  19. Am urmat intr-u totul instructiunile, dar din pacate imi apare tot Cautare… Am incercat ultimele variante de mobile substrate, am incercat si varianta de a le modifica numele simplu in mobilesubstrate.deb si tot la fel face. Ce sfat imi puteti da? Este vorba despre un Iphone 3G cu Jailbreak snowbreeze versiunea 4.2.1 de iOS.

  20. Scuze pentru postarea dubla. Am cautat in Cydia si apare ultrasn0w 1.2.3 instalat, dar cand am incercat sa ies din cydia folosind multitaskingul mi-a dat urmatoarea eroare:
    “We apologize for the inconvenience, but springboard has just crashed. Mobile substrate /did not/ cause this problem it has protected you from it.your device is now running in safe mode. All extensions that support this safety system are disabled.Reboot (or restart springboard) to return to normal mode. to return to this dialog touch the status bar.

  21. Ce s-a intamplat oare ca tot prin aceasta metoda am facut unlock cand am trecut la versiunea 4.0 de iOS mai demult. Acum pot face ceva sa folosesc inapoi telefonul in afara de Gevey SIM?

  22. am un iphone 3g ios 4.1 bb 06.15.00 si nu pot sa ii fac unlock ma ajuta si pe mine cineva ? daca instalez chestia aia de pe ipad ? e bine ?

  23. ce sa mai fac ,cand ii pe reteau automat imi zice niciun serviciu ,iar cand ii dau manual imi apare reteaua orange si imi zice :” reteaua celulara selectata de dvs. nu mai este disponibila. puteti selecta o reta diferita in configurari.

  24. Am luat chestia aia de sus si mereu cand bag in folderu-l AutoInstall dupa ce dau restart la telefon imi dispare fisieru din Folder.. oare de ce?

  25. Salut,am un iphone 3gs cu ios 6.1.3 si firmware modem 05.16.08 am istalat Ifunbox pe windows 7 .problema este cand conectez telefonul la compiuter se deschide Ifunbox da nu gasesc folderul private ca sa pot face pasii urmatori ce trebuie sa fac Multumesc.

  26. ceau…am si eu un iphone 3GS 16GB si am avut pe el IOS 4.3.2 iar acum am 6.1.6 dar nu am semnal cu el…inainte aveam cydia pe el dar acu nu mai apare…are ceva legatura?ce pot sa ii fac?multumesc stima.