Cum sa instalezi Quake 3 full + modificari

Quake 3 este unul dintre cele mai populare FPS-uri din lume, in special datorita modului multiplayer care inca tine in fata monitorului ore de-a randul milioane de jucatori din intreaga lume. Dar PC-ul nu este singura platforma unde puteti juca Quake 3, da, puteti juca si pe iPhone, acum va voi invata cum sa-l instalati.

Pasul 1

Deschideti Cydia si cautati Quake 3, il veti gasi in repo-ul Xsellize, apoi instalati-l(este varianta demo, pentru varianta full trebuie sa aveti cd-key).

Pasul 2

Pentru a copia din jocul de pe calculator harti/moduri/etc conectati telefonul la calculator apoi conectati-va prin SSH(aveti tutorial aici) si navigati catre : Applications/Quake3.app unde veti crea un folder denumit baseq3 caruia ii vei seta permisiunile 0777. Aici veti copia fisierele pak0.pk3 – pakx.pk3(x fiind numarul cel mai mare existent de fisier pak), daca este unul singur, copiati-l doar pe acela.

Pasul 3

Jocul este demo, daca aveti un cd-key cu care ati inregistrat jocul pe calculator, il puteti transfera in telefon astfel : in folderul din calculator unde aveti instalat Quake 3 veti gasi un fisier denumit q3key, copiati-l in iPhone in /private/var/mobile/Library/Quake3/demoq3 apoi setati permisiunile acestui fisier la 0777.

Pasul 4

Avand in vedere ca jocul a fost facut pentru PC nu veti avea control asupra personajului asa ca trebuie sa modificati configuratia tastelor si ce mai vreti voi pentru a va customiza jocul. Pentru asta trebuie sa downloadati fisierul acesta :  , pe care il veti dezarhiva si copia in /private/var/mobile/Library/Quake3/demoq3 peste fisierul deja existent selectand Overwrite.

Dupa ce ati facut modificarile puteti da un respring telefonului in cazul in care nu va merg din prima(la mine au mers fara probleme fara respring).

Daca aveti alte intrebari sau probleme mi le puteti adresa in pagina de support de aici.