Procesoare dual core de 1.2 Ghz pentru smartphones

Qualcomm, unul dintre cei mai mari producatori de procesoare pentru platforme mobile, a anuntat astazi disponibilitatea a 2 noi modele de procesoare : MSM8260 si MSM8660 disponibile pentru smartphones si alte pltforme mobile. Cele 2 noi modele de chip-uri Snapdragon sunt tactate la 1.2 Ghz si beneficiaza de tehnologia multicore, fiecare fiind echipat cu 2 nuclee per chip si un chip modem pentru baseband-ul telefonului.

Modelul MSM8260 este compatibil cu tehnologia HSPA+, in timp ce modelul MSM8660 aduce suport pentru multi-mode HSPA+ si 1xEV-DO Rev. B. Ambele chip-uri Snapdragon au integrate : un modul GPS,  un chip grafic cu accelerare  2D / 3D  pentru Open GL ES 2.0 si Open VG 1.1, suporta decodarea/encodarea continutului video in format 1080p, si suport pentru display-uri  24-bit WXGA cu rezolutia de 1,280 x 800 pixeli.

Deocamdata Qualcomm a anuntat ca aceste chip-uri Snapdragon vor fi disponibile pentru livrare abia spre sfarsitul anului deci exista sanse foarte slabe sa le vedem in vreu smartphone sau terminal mobil ce va fi lansat anul acesta, insa ne gandim la viitoarea tableta iPad care ar putea fi echipata cu un chip dula core sau eventual viitorul iPhone.