Despre noul userland exploit pentru iPhone 4

Ieri v-am prezentat primele imagini cu Cydia si Mobile Terminal ruland pe un iPhone 4 jailbroken datorita unui nou userland exploit descoperit de comex, omul din spatele solutiei de untethered jailbreak denumita Spirit. Tin sa precizez ca noul userland exploit gasit de comex este in fapt nou si nu o “continuare” a solutiei denumita Spirit, asa cum am citit ieri pe diverse site-uri.

Desi este o solutie diferita totusi, parerea mea,  e ca aceasta va fi asemanatoare cu Spirit dintr-o anumita privinta, adica va necesita activarea telefonului cu cartela operatorului de telefonie pe care e blocat pentru a putea rula jailbreak-ul. Stiu ca foarte multi dintre voi au avut probleme/inca au probleme cu activarea telefonului insa din pacate e foarte probabil sa nu existe hacktivare in noua solutie de jailbreak, daca aceasta va fi bazata pe userland exploit-ul gasit de comex. Avand in vedere ca in momentul de fata nu avem o solutie de jailbreak pentru iPhone 3GS pe iOS 4.0 exista sansa ca acest exploit sa fie folosit pentru un program care va face jailbreak pentru iPhone 3GS pe iOS 4.0.

Sfatul meu este sa cautati cartelele operatorilor pe care este codat telefonul, din pacate nu pot sa va spun cum puteti afla pe ce retele sunt codate telefoanele voastre pentru ca nu exista o sursa sigura de informatii in acest sens. Totodata va sfatuiesc ca in cazul in care achizitionati vreun iPhone 3GS codat sa cereti cartela operatorului pe care e codat iar daca nu o primiti sa renuntati la achizitie deoarece exista sanse foarte mari ca problema aceasta cu activarea va mai dura o perioada.

Tot ce am prezentat mai sus reprezinta parerea mea bazata pe experienta cu Spirit si nu exista informatii concrete care sa confirme/infirme ce am spus eu mai sus.