Ce stim pana acum despre iPad 2

Suntem la jumatatea lunii ianuarie si Apple inca nu a anuntat data oficiala pentru prezentarea noii tablete iPad 2. Anul trecut Apple a tinut o conferinta in care a prezentat lumii intregi  tableta iPad, un dispozitiv care avea sa revolutioneze nu doar modul in care privim dispozitivele portabile ci si intreaga piata a tablet pc-urilor. Anul acesta asteptam cea de-a doua generatie a tabletei iPad va avea un impact mult mai mic asupra pietei, insa de la ea asteapta destul de multe. Iata cateva dintre informatiile pe care le stim deja despre tableta iPad 2.

1. Tableta iPad 2 va avea 2 camere, una frontala si una in partea din spate.

Cei de la 9to5Mac au descoperit in fisierele de sistem ale iOS 4.3 beta 1 cateva imagini in care este reprezentata aplicatia Camera a tabletei iPad 2. Observati ca noua tableta este capabila sa faca nu doar poze ci sa si inregistreze clipuri video, deci vorbim despre o camera montata in partea din spate pentru video/poze si probabil una frontala pentru FaceTime.

2. iPad 2 va avea un ecran cu aceeasi rezolutie precum iPad sau va avea un ecran de 10 inch dar cu o rezolutie mai mare.

Imaginea de mai sus a fost descoperita tot de site-ul 9to5Mac in fisierele de sistem ale iOS 4.3 beta 1 si infatiseaza shutter-ul pentru aplicatia camera. Bazandu-se pe rezolutia imaginii ei au conchis ca iPad 2 va avea aceeasi rezolutie precum iPad, admitand insa posibilitate ca tableta sa aiba o rezolutie mai mare deoarece simulatorul pentru iPad suporta doar rezolutia 1024×768 a actualului model. Astazi Engadget a publicat un articol in care citeaza surse apropiate Apple ce sustin ca iPad 2 va avea un ecran de 10 inch cu rezolutie mai mare decat cel al actualului model.

3. iPad 2 va avea implementata aplicatia Photo Booth de pe Mac?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=An7WViILCoo[/youtube]

Imediat dupa lansarea iOS 4.3 beta 1 au fost descoperite in fisierele de sistem cateva referinte privitoare la includerea unor noi efecte pentru camera iDevice-urilor, referinte care indica faptul ca vom avea Photo Booth in noua versiune a iOS sau in cele viitoare. In clipul de mai sus avem o mica demonstratie a efectelor care ar urma sa fie disponibile pentru iPad 2 dar probabil si pentru iPhone 4.

4. iOS 4.3 beta 1 aduce noi gesturi multitouch, se presupune ca iPad 2 va veni fara buton Home.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PJOFd_kCvoo[/youtube]

iOS 4.3 beta 1 a adus cateva gesturi multitouch nou pentru posesorii tabletei iPad si unii au presupus ca aceste gesturi ar putea fi un prim semn al intentiei companiei Apple de a renunta la clasicul buton Home. Personal nu cred ca Apple ar putea face asa ceva chiar cu tableta iPad 2, mai ales ca aceste gesturi abia au fost implementate.

5. iPad 2 va avea un procesor dual-core Apple A5?

In cursul serii trecute Engadget a scris un articol in care cita surse apropiate Apple ce sustin ca tableta iPad 2 ar putea veni cu un procesor Apple A5 dual-core. Acest nou procesor Apple A5 este defapt un ARM Cortex-A9 rebranduit, adica Apple ar putea face exact aceeasi “miscare” intreprinsa anul trecut cu procesorul Apple A4.

6. iPad 2 va avea un chip grafic nou?

Cei de la MacRumors au descoperit printre fisierele de sistem ale iOS 4.3 beta 1 cateva referinte care indica faptul ca viitoarea tableta iPad 2 ar putea avea un chip grafic nou mult mai puternic fata de cel actual. Acest chip grafic a fost prezentat pentru prima oara in 2009 insa pana acum nu a fost implementat in vreun dispozitiv, marea majoritate a producatorilor preferand sa lucreze cu platforma Nvidia Tegra 2.