comex dezvolta un inlocuitor pentru Mobile Substrate

comex apple jailbreak

  comex, pentru cei dintre voi care nu stiu inca acest lucru, este unul dintre cei mai faimosi dezvoltatori de solutii de jailbreak pentru iDevice-uri, el creand cateva dintre solutiile lansate pana la aparitia iOS 5. Vazand cat potential are tanarul, compania Apple i-a oferit un loc de munca, pe care el l-a si acceptat, dar pe care l-a parasit intr-un final fara a oferi vreo explicatie clara. De atunci si pana acum, comex a lucrat la o alternativa pentru Mobile Substrate, cel mai folosit plugin pentru modificarea functionalitatii iOS-ului.

  Mobile Substrate a fost dezvoltat de catre creatorul Cydia, saurik, iar comex dezvolta un inlocuitor numit Substitute in ideea de a ne oferi o mult mai buna experienta pentru utilizarea iDevice-urilor. Realizarea Substitute este facuta in colaborare cu dezvoltatorii iMods, o echipa care creeaza de ceva vreme o alterantiva pentru aplicatia Cydia, ea fiind deocamdata departe de finalizare. Acum daca va intrebati de ce a initiat comex acest proiect, ei bine, el doreste un software care afecteaza sistemul de operare iOS cat mai putin, dar care este deschis si poate fi verificat usor de catre oricine.

The way I see it, jailbreaking is fundamentally about taking something closed and fixed and opening it up to hacking and modification: perhaps allowing a mess to be made, but quite possibly ending up with something unique and different. This ideal of openness is very similar to that of free software, and I therefore believe that it’s in the spirit of jailbreaking to make as much low-level stuff open as possible, both for inspection and modification by curious users.

  Practic acum comex spune ca Mobile Substrate-ul este inchis si nu permite modificare sau verificare, asa ca el doreste ceva mai bun si mai usor de administrat, deci Substitute va fi lansat candva in viitorul apropiat.

1 COMENTARIU