Onavo – aplicatia care reduce consumul de trafic pe internet

Onavo este o aplicatie disponibila in AppStore de cateva zile care promite sa ne micsoreze traficul consumat lunar de pe iPhone, iPod Touch sau tableta iPad. Aplicatia este facuta de o companie americana care sustine ca a dezvoltat o tehnologie care permite micsorarea marimii datelor descarcate de terminalul nostru. Principiul din spatele aplicatiei este foarte simplu: odata ce instalati aplicatia tot traficul facut pe internet este redirectionat printr-un server al dezvoltatorilor aplicatiei, serverul micsoreaza marimea datelor si le retrimite la iDevice. Tehnologia se numeste The Magical Shrinking Machine si conform celor de la Onavo ne reduce consumul de trafic, cu pana la 80%.

“Mobile data doesn’t come for free,” said Rosen, co-founder and chief executive, Onavo. “At home and abroad iPhone users must put up with capped or metered data plans. Travellers are hit the hardest, with data roaming costs effectively turning most smartphones into dumb phones. Onavo gives you the confidence to use your iPhone without being held back by data costs. It’s a no brainer – it simply saves you money. We believe Onavo will become a must-have travel and utility app for any iPhone user.”

Practic sistemul acesta de compresie a datelor este asemantor cu cel oferit de aplicatia Opera care comprima site-urile web inainte de a le afisa pe ecranul terminalului nostru. La Onavo compresia se foloseste pentru aproape orice fel de trafic, exceptie facand stream-urile video, adica vizionarea clipurilor video pe YouTube sau alte site-uri. In aplicatie veti gasi informatii despre numarul de MB “salvati” datorita utilizarii aplicatiei astfel ca veti sti constant cat de eficienta este aplicatia.

Va recomand sa o incercati si astept feedback-ul vostru!

After installing Onavo you are prompted to install a configuration profile which allows the data to be redirected through Onavo’s servers (hosted on Amazon EC2, currently in the United States – more locations to come). Once the data is streamed through our servers we are able show you insights into your data usage, and (if you choose to), compress the data, thus sending much less data back to the operator, causing the user to pay less for his or her data usage.

Pretul initial:
Numele:
Onavo

Gratuit





Developer: Onavo Mobile Ltd.
Categoria: Utilities


Descriere: Save up to 80% on your data plan
Understand, plan, and manage your data usage
Detailed monthly data usage report
See how much data each app uses
Enjoy more connectivity at no extra cost

FREE FOR A L…


Dimensiunea aplicatiei este: 1.4 Mb


 

23 COMENTARII

  1. Zaone,după instalare nu mai poți intra in setarile:,,rețea celulara de date” știi ceva despre treaba asta?(3GS,ios 4.0,jb)

  2. Dap am rezolvat,am dezinstalat aplicatia,oricum,nu m am uitat pe lista lor,dar nu cred ca suporta vreun operator de telefonie de la noi

  3. Yep, tocmai l-am restartat merge brici. Pot sa intru si la meniul de network no problem. Cred ca jb strica pe acolo una alta. Inca nu am pus jb si nu stiu daca mai pun.

  4. Another craptastic app to toast your phone …?

    OK, înțeleg că nu ar fi de la aplicație … iarăși probleme de la JB …

  5. Nu doar reduce traficul, dar pot spune ca imbunatateste viata bateriei. Trafic mai mic, mai putin consum la baterie. De 5 zile o am si la iPhone 4 fara jailbreak ma intorc acasa seara la 8 cu 40-50# din baterie. Inainte daca ajungeam cu 10-20% era super. Nu are de la ce altceva sa fie decat de la aceasta aplicatie.

  6. Concluzia finala e ca nu face rau aplicatia asta???Eu tocmai am instalat-o, sunt curios cu bateria ce va fi…
    Dar daca petreci mult timp in wifi nu lucreaza nimic aplicatia…

  7. pe vodafone a functionat perfect deoarece nu trebuia sa creeaz un profil apn ca sa-mi mearga internetul. de cand am trecut pe orange nu mai merge deoarece telefonul nu-mi suporta 2 profile APN (unul pt orange, celalalt pt onavo). stiti vreo solutie? mersi

  8. i4, iOS 5.1.1. ping cam de de 3-5 ori mai mare, in rest isi pastreaza viteza de cca. 5,5 MBs down si 1,7 up, in Bucuresti. Sa vedem daca chiar reduce ceva trafic, cum se misca day by day si ce impact are asupra bateriei.