Prima Pagina aplicatii CEO-ul Epic Games sustine ca iDevice-urile vor inlocui consolele in viitor

CEO-ul Epic Games sustine ca iDevice-urile vor inlocui consolele in viitor

4

     De cateva luni bune auzim despre “moartea” consolelor si inlocuirea lor cu terminale mobile. Zilele trecute va povesteam despre un interviu al CEO-ul EA Games care sustinea ca tableta iPad este platforma care a inregistrat cea mai mare grestere in segmentul gaming in ultimele luni. Acum CEO-ul Epic Games, Mike Ross, sustine ca iDevice-urile vor inlocui consolele in viitor si totul se datoreaza hardware-ului foarte puternic disponibil in tablete precum iPad 2 sau iPhone 5. Teoria lui Ross sustine ideea inlocuirii consolelor cu terminale mobile puternice, capabile sa transpuna imaginea de pe propriul ecran pe cel al unui televizor iar tehnologia AirPlay si HDMI video mirroring a fost deja implementata de catre Apple si anumiti producatori de jocuri au inceput deja sa o utilizeze in propriile titluri.

Before the problem was between the consoles and PC where they had very different levels. The power of your PC could be 100 times the power of somebody else’s PC. This time the problem could be mobile. If you look at the ridiculous acceleration of iPhone hardware and technology, trying to find a sweet spot for tech to make your mobile game… I mean, what would your mobile game look like in 2015? Who knows how fast that’s going to operate, but you can bet it’s going to be faster than an Xbox 360.

       Mike Ross merge mai departe si vorbeste despre iPhone 8 care va permite transpunerea imaginilor de pe telefon pe ecranul unui televizor folosind o retea WiFi, lucru ce poate fi deja facut folosind o tableta iPad 2 si un Apple TV. Desi Mike Ross sutine cauza terminalelor mobile, este foarte greu de crezut ca persoanele care folosesc console pentru a se juca vor renunta la ele in favoarea unui terminal mobil pe care jocurile nu au aceeasi complexitate si nu ofera aceeasi experienta de joc. Probabil peste cativa ani multe se vor schimba in domeniul jocurilor insa consolele nu vor muri prea curand si daca vor muri, nu terminalele mobile vor fi de vina.

So I think that’s the real challenge for us now, rather than worrying about the difference between a couple consoles and some order of magnitude, whether 3X or 4X. It’s about how do we deal with iPhone 8… if you watch where the gamers are going that’s where they are. Your iPhone 8 will probably plug into your TV, or better yet, wirelessly connect to your television set to give you that big screen gaming experience with good sound. So really, what’s the point of those next-gen consoles? It’s a very interesting situation to be looking at. That’s what we’re starting to think about more… not how do we scale from some Nintendo platform to some other future console.

4 COMENTARII

  1. da e adevarat ca pana in 2015 vor fi tabletele mai puternice ca un xbox 360, dar pana atunci o sa vorbim deja cu siguranta de playstation 4 si urmatoarea generatie de xbox care va spulbera orice tableta. Si totusi nu e chiar atat de accelerata evolutia avand in vedere ca xbox 360 se afla in magazine din 2005 si este deja o platforma destul de veche din punct de vedere hardware. Pe de alta parte nu vad cum o tableta poate inlocui un televizor de 40-50 de inch si un gamepad care ofera o precizie mai buna decat un touch screen. Cel putin eu nu ma vad jucand un gears of war 3 sau god of war 3 pe un touch screen vreodata. Eu consider ca iPad deschide doar o nou segment pentru piata de divertisment si gaming, eu vazand sfarsitul consolelor mai degraba datorita serviciilor de tip Onlive sau Gaikai care ofera gaming prin cloud.

  2. Nu exista termen de comparatie intre cele doua experiente de gaming. Nu poti compara ipad cu o consola. Un nou inceput pt idevice-uri in acest domeniu insa nici vorba de sfarsit pt console. In paralel da,dar o varianta nu o poate elimina pe cealalta. Nici acum nici cand va aparea iphone 15.Vor coexista ca si pana acum.

  3. S-ar putea intampla, daca ar face apple o consola beton DEDICATA pt gaming, cu mar pe ea ca logo si cu nume incepand cu i, evident cu un gamestore pe masura. Dar o evolutie oricat de mare a actualei game de produse apple se va face de cacao complet in gaming in fata celor 3: PS3, XBOX, computer-gaming. Anul acesta vine PSP 3 apropos.

COMENTEAZA!

Please enter your comment!
Please enter your name here