redsn0w 0.9.9 beta 6 NU rezolva problemele cu GPS-ul pentru iPhone 3GS cu baseband de iPad

    Astazi Dev Team a lansat o noua versiune a redsn0w care rezolva unele probleme cu GPS-ul si functia GSM a terminalelor iPhone 3GS si unii dintre voi au ajuns la concluzia ca aceasta versiune a redsn0w ar rezolva problemele cu GPS-ul si baseband-ul de iPad. Dupa cum bine stiti anul trecut Dev Team a lansat o pseudo solutie de unlock care implica instalarea unui baseband e iPad pe iPhone 3G/3GS. Din pacate acest “truc” gasit de Dev Team ducea la imposibilitatea de a mai utiliza GPS-ul integrat in terminalele iPhone si unii dintre voi cred ca ultima versiune a redsn0w rezolva aceasta problema.

     Ei bine din pacate lucrurile nu stau asa, redsn0w nu rezolva nimic si cuvintele lui MuscleNerd din poza de mai sus confirma acest lucru. El a fost intrebat daca problema cu GPS-ul a fost rezolvata pentru cei cu iPhone 3GS si baseband 06.15.00 de iPad iar raspunsul sau denota ca nu. El spune ca acel baseband are functia aGPS care practic face localizarea unui terminal folosind o conexiune de internet si NU GPS-ul in sine. Aceasta functie este utilizata pe iPad Wi-Fi, de exemplu, pentru a face localizarea in aplicatia Maps dar coordonatele sunt afisate in baza triangularii locatiei folosind turnurile de telefonie.

    Din pacate Dev Team nu a lansat inca o solutie pentru a rezolva problema cu GPS-ul pentru cei care au baseband de iPad asa ca va trebui sa mai asteptati. Desi unii spun ca noua versiune a redsn0w rezolva problemele cu GPS-ul, Dev Team NU specifica acest lucru pe blogul sau si nici MuscleNerd nu a spus in mod clar acest lucru. Daca aveti un iPhone 3GS cu baseband de iPad si problema cu GPS-ul a fost rezolvata, va rog sa lasati un comentariu.