Apple – cel mai mare vanzator de PC-uri daca luam in calcul tableta iPad?

4

   Inca de la lansarea tabletei iPad unii analisti americani au integrat vanzarile tabletei in cele ale PC-urilor companiei Apple spunand ca, compania din Cupertino este cel mai mare producator de PC-uri din lume. Acum un analist al Deutsche Bank vine si face exact acelasi lucru construind un grafic in care sustine ca Apple are o cota de piata de aproximativ 23% pe piata PC-urilor multumita tabletei iPad. Conform acestui grafic Apple ar vinde mai multe “PC-uri” decat Dell, Acer, HP sau Lenovo si vorbim despre cifre de vanzari la nivel global.

2011 was supposed to be the year of the Android tablet. One year later, Android tablets have failed to meet expectations and for the most part have been unsuccessful. This year, tablets had a much smaller presence as vendors appear to be placing greater emphasis on Windows 8.

   Problema cu graficul de mai sus sta in faptul ca analistul american a inclus vanzarile pentru iPad doar in Q3 2011 si a “omis” sa includa vanzarile de tablete inregistrate de ceilalti vanzatori de PC-uri. Chiar daca acestea nu sunt insemnate, poate Apple nu s-ar mai fi clasat pe primul loc desi a vandut peste 10 milioane de tablete iPad in Q3 2011. In concluzie, tableta iPad nu trebuie luata in considerare cand discutam despre vanzarile de PC-uri si graficele care sustin acest lucru sunt cat se poate de gresite.