Argentina continua sa blocheze vanzarile de iPhone-uri

  V-am spus la sfarsitul anului trecut ca in Argentina vanzarea terminalelor iPhone a fost interzisa de catre guvern. Interdictia are la baza faptul ca Apple nu are fabrici in Argentina care sa produca acest terminal si operatorii de telefonie mobila nu pot sa il vanda. Guvernul nu a dat vreo hotarare prin care a nuntat interzicerea comercializarii acestor dispozitive insa a anuntat informal operatorii de telefonie mobila ca nu au voie sa il mai vanda. Apple are aceeasi problema ca si RIM sau alti mari producatori de telefoane mobile insa Apple este singura companie care nu a cautat parteneri in Argentina pentru producerea terminalelor pe plan local si vanzarea lor in magazine.

BUENOS AIRES—Argentines face another year of scrounging for hard-to-get iPhones as the government continues to block imports of the world’s most popular smartphone. The government doesn’t formally ban iPhones, but it has made it clear to mobile phone makers that they can’t sell their products here unless they produce them in Argentina. While companies such as Research In Motion Ltd. have partnered with local manufacturers to assemble phones, it wouldn’t make sense for Apple to do so, a top telecommunications executive said Friday.

  Desi interdictia neoficiala impusa anul trecut parea a fi una de scurta durata, recent guvernul de la Buenos Aires a anuntat ca in urmatorul an de zile iPhone-urile nu vor putea fi vandute in Argentina decat daca sunt produse acolo. Masura este una destul de dura insa guvernul incearca sa isi protejeze economia deoarece un parteneriat intre Apple, si alti mari producatori de smartphone-uri, cu fabrici locale ar genera locuri noi de munca si venituri suplimentare la bugetul de stat. Deocamdata Apple nu pare interesata sa faca vreun parteneriat cu un producator local si probabil nici nu va face in viitorul apropiat.

2 COMENTARII

  1. Deci “saracii” argentinieni nu pot avea Iphonuri !!?Nici in mqgazinele online!? Dar RIM am inteles ca au montat o fabrica nu !? Si ceilalti producatori nu pot vinde sau se descurca sa le monteze acolo ?