Apple risca sa piarda drepturile asupra marcii iPad in Europa, Mexic si Asia

10

  Proview este o companie chineza care de cateva luni de zile incearca sa interzica vanzarea tabletei iPad 2 in China iar in unele provincii a reusit sa faca acest lucru. Apple a obtinut saptamana trecuta o victorie intr-o instanta din Shanghai care a refuzat sa interzica vanzarea tabletei iPad in respectiva regiune, iar astazi cei de la Proview vorbesc despre procesul intentat Apple in SUA. Compania sustine ca astazi si-a actualizat plangerea depusa la o instanta din California si acuza Apple de folosirea unor manopere dolosive pentru a cumpara marca iPad.

The complaint provides evidence that the December 23, 2009 agreement that Proview Taiwan entered into was fraudulently induced by the concealment and suppression of material facts by Apple’s agents, and that, as a result, the 2009 agreement is void. Once the agreement is voided for fraud, the iPad trademarks in the European Union, South Korea, Mexico, Singapore, Indonesia, Thailand, and Vietnam will revert back to Proview Taiwan. 

  Compania chineza sustine ca Apple ar fi indus-o in eroare cu privire la natura achizitiei si a ascuns anumite fapte materiale care ar fi impiedicat compania Proview sa incheie intelegerea care acum aceasta ar trebui considerata nula.  Cei de la Proview sustin ca Apple a facut o companie numita IP Application Development LTD. si s-a folosit de compania Farncombe International pentru a achizitiona marca iPad. Cand achizitia a fost facuta cei de la Proview nu au stiut ca Apple se afla in spatele afacerii si li s-a promis ca marca nu va fi utilizata pentru produse care concureaza cu cele ale Proview, reprezentantii companiei fiind atunci indusi in eroare de catre persoanele care au participat la incheirea intelegerii.

To further this deception, Apple used an intermediary, Farncombe International and its Managing Director, Graham Robinson, to create an elaborate but false pretext for the purchase of Proview’s IPAD trademarks. Apple created a special purpose company named IP Application Development Limited (“IPAD Ltd.”), then concealed the fact that this company was acting as an agent of Apple. Graham Robinson further concealed Apple’s involvement by adopting a false alias, Jonathan Hargreaves, which he used when negotiating with Proview.

  Pe scurt Proview sustine ca a fost pacalita si nu stia ca va vinde marca iPad unei companii care urmeaza sa construiasca o tableta. Miza acestui proces este anularea intelegerii dintre Proview si Apple iar o decizie favorabila acestei cereri va lasa compania Apple fara posibilitatea de a utiliza marca iPad in Uniunea Europeana, Mexic, Singapore, Coreea de Sud, Indonezia, Tailanda si Vietnam. Daca intelegerea va fi anulata atunci Proview Taiwan va redeveni detinatorul drepturilor cu privire la marca si Apple ar trebui sa le achizitioneze din nou.

  Apple se afla intr-o situatie extrem de delicata si cele 2 miliarde cerute de Proview pentru incetarea proceselor s-ar putea transforma in 10 sau 20 daca Apple va pierde procesul din SUA.