iPhone 4S vs Nokia 808 Pureview vs HTC One X – comparatia camerelor

  Nokia 808 Pureview este un smartphone Nokia care are incorporata o camera de 41 de megapixeli, acesta fiind singurul smartphone cu o camera capabila sa faca poze la o rezolutie atat de mare. Multi confunda numarul de megapixeli cu calitatea unei camere, crezand in mod gresit ca o camera cu mai multi megapixeli face poze mai bine. Pentru a testa acest lucru cei de la cnet au facut un test comparativ intre camerele iPhone 4S, HTC One X si Nokia 808 Pureview, iar in acest articol aveti prezentate pozele facute de ei.

Methodology: All photos were shot at 8 megapixels and on default settings, unless otherwise mentioned. For the Nokia 808 PureView, it was set to capture photos at “PureView resolution” and at its highest quality. The Nokia handset’s advantage is its “pixel overlay” technology, where seven pixels on its sensor are combined together to form one “super pixel”.

Blind test: All three photos were viewed on a calibrated monitor in full, then at 100 percent crop (what you are currently viewing). Note that we have included links to view the full-sized images for your comparison.

  Vazand pozele, sunt curios sa aflu care terminal considerati ca are camera cea mai buna?

 

 

28 COMENTARII

  1. 808, 4s, X. Pe GSMArena e un test cu 5 tel si o camera, dar deocamdata n-au pus informatiile exif, ne lasa pe noi sa ghicim.

  2. hmm in pozele astea arata mai bine cele facute cu 808 insa eu nu am nici o poza facuta cu 4s care arata in halul in care arata poza a doua cu sticlele .. adica nu inteleg cum e facuta in ce conditii dar asa arata doar daca tin camera sub distanta de focalizare a camerei …pe de alta parte cnet sunt destul de credibili .. deci nush

  3. in detalii 4s este cel mai bun, dar in calitatea imagiinilor 808, HTC One X arata bine pentru cei care nu au habar de fotografire, ca este colorat si frumos dar detalii si claritate foarte proasta la aceste poze cel putin, o poza cu luminozitate mare si obiecte colore arata bine si cu HTC One X dar si mai bine cu un 4S!

  4. Nokia au fost sefi dintotdeauna la capitolul camere pe telefoane. Binenteles ca 808 a carui main selling point e camera va scoate niste fotografii exceptionale.
    Pe de alta parte iphone 4s e deja invechit in comparatie cu nokia si htc, deci era de asteptat sa faca poze mai slabe.
    Mai e putin si apare iphone 5, atunci va trebui facut testul, intre telefoane din aceeasi generatie.

  5. dupa pozele de mai sus se pare ca nokia e mai buna
    dar pixeli nu au nici o legatura cu claritatea imagini,,fotografi stiu care sunt diferentele
    daca vrei calitate si ai pretentii iti iei un dslr sau o fotocamera buna
    fotocamera de pe telefon e pt ocazii ,cand nu ai la indemana aparatul foto

  6. @soulyd
    “in detalii 4s este cel mai bun” ?????? care detalii???te uiti la poze cand comentezi
    confunzi pozele. nu te supara ca ti-o spun,no offence

  7. Contează foarte mult cum sau făcut pozele dacă sunt făcute de o singura persoara sar putea sa dea cu virgula , mă indoiesc ca sau făcut toate in acelaș timp Eu dețin un 4S si sunt foarte mulțumit de cum face pozele

  8. Deci cateodata mercedes are 4 roti, bicicleta fuge tare pentru ca are far, da in functie de cum privesti , apa e buna de baut si copii nu trebuie batuti ca pdl ul si in voga e inchisa discoteca!!!!

  9. Ce se mai ataca lumea :)))) 808 e cel mai tare la poze la momentul actual!!! chiar el e praf ca sistem de operare si restul hardware.

  10. 4S este incontestabil.Pozele de mai sus ,cred ca sunt scoase in beci.Nr 1 in detalii si profunzimea imaginilor este 8mpx de iPhone.