Prima Pagina Apple iPad Mini ar putea costa 299$ si ar putea “fura” 10% din...

iPad Mini ar putea costa 299$ si ar putea “fura” 10% din vanzarile totale de tablete iPad

  La zvonurile legate de tableta iPad Mini contribuie astazi analistii americani care considera ca produsul ar urma sa fie disponibil in magazine la pretul de 299$. Tableta ar urma sa aiba spatiu de stocare de 16 GB si pretul sau s-ar situa intre cel de 199$ al celui mai ieftin iPod Touch si cel de 399$ al iPad 2. Practic Apple ar include iPad Mini ca un produs intermediar intre iPod Touch si iPad, iar pretul sau de listare ar urma sa fie cu 100$ mai mare decat cel al Google Nexus 7, desi acea tableta are doar 8 GB spatiu de stocare.

Gene Munster with Piper Jaffray believes that Apple’s rumored smaller iPad would be priced at $299 with 16 gigabytes of storage, given the company’s $199 8-gigabyte iPod touch, and its $399 16-gigabyte iPad 2. Sandwiched right in the middle of those two existing products, he sees a smaller iPad cannibalizing 10 percent of existing iPad sales, but also taking away 30 percent of total Android tablet sales in the December quarter.We believe this implies that Apple could sell 4-6 million smaller iPads in the December quarter, assuming a holiday launch. If the launch occurs in (the fourth quarter), we believe the smaller iPad would add about 1% to revenue and (earnings per share) in December.

  In ceea ce priveste vanzarile, analistii americani estimeaza ca tableta s-ar putea vinde in 4 – 6 milioane de exemplare si ar reprezenta aproximativ 10% din totalul vanzarilor anuale de tablete iPad. Practic iPad Mini ar fragmenta si mai mult oferta celor de la Apple, ar da si mai multe batai de cap unui consumator indecis, insa ar oferi multora posibilitatea de a achizitiona o tableta iPad ieftina. Deocamdata e greu de spus daca vanzarile Google Nexus 7 vor avea de suferit, insa orice este posibil. La popularitatea acestui produs vor conta foarte mult aplicatiile disponibile in App Store-ul celor de la Apple, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care utilizatorii iau in calcul achizitionarea de iDevice-uri.

 • Mihai

  Am zis ca o sa coste 300! Ecran non-ips cu ppi cat a lui 3gs.

 • Vasi

  Un motiv principal pt care oanenii aleg iDeviceuri e calitatea constructiei si a materialelor folosite, precum si placerea la atingere…sunt facute sa-ti stea perfect in maini!
  Lucru mai greu de gasit la alte companii.

 • Anonymous

  Da,placere la atingere ce duce la orgasm !!!
  Trezeste-te bai Vasi. iPhone 4-4s te taie la mana, nu e deloc comod cu marginile alea ascutite.

 • Mihai

  Exact cum ipod touch e un produs cu multe handicapuri pentru a nu canibaliza vanzarile iphone… tot asa ipad mini o sa fie destul de crappy ca sa nu afecteze vanzarile ipadului de 500+ usd.

  Deci tot galaxy nexus 7 ramane cea mai tare tableta de 7 inches.

 • Chill, nici nu s-a anuntat iPad Mini, Nexus 7 nu a ajuns in mainile utilizatorilor. Poate la fel de bine sa fie cea mai proasta tableta cu ecran de 7 inch.

 • A&M

  Nici nu s-a lansat si deja unii comenteaza aiurea, cum de altfel s-au obisnuit…greu cu frustarea …

 • A&M

  R s-a taiat cu marginea ascutita:(

 • Mihai

  Am incredere totala in reviewurile lui Joshua Topolsky de la TheVerge.

 • eu

  @Vasi: Ce????????????? Nu stii ce vorbesti, calitatea constructiei si a materialelor folosite? La mine butonul home e stramb, se misca putin (de cand l-am cumparat), se simte de parca as fi dat 1 leu pe telefon :)))))))))
  Assembled in China (nu au scris degeaba pe spate)

 • Ionel Timoce

  Ce sa zic sunt tot taiat pe maini de la folosirea telefonului :))(sincer nu am mai auzit o asa tampenie ). :))