iPhone 6 cu NFC ar fi pregatit pentru lansare conform analistilor americani

  Cu doar cateva saptamani de zile in urma au aparut primele informatii care confirmau faptul ca Apple urmeaza sa includa un chip NFC in terminalul iPhone 6. Deocamdata nu am avut vreo dovada fizica a posibilei implementari a unui asemenea sistem in noul dispozitiv, insa unul dintre marile fonduri de investitii din SUA sustine ideea integrarii tehnologiei NFC in iPhone 6 pentru un sistem de plati mobile.

  Combinand Touch ID cu NFC pentru a autoriza plati mobile folosind scanarea amprentelor, Apple ar putea oferi o solutie extrem de rapida si de utila pentru a plati orice la oricare dintre parteneri. Chiar daca de-a lungul anilor am auzit in diverse randuri de posibila integrare a acestei tehnologii in iPhone-uri, existenta Touch ID in iPhone 5s face implementarea cu atat mai probabila, asta in conditiile in care Apple ar fi incheiat deja un acord cu unul dintre cei mai mari procesatori de plati mobile din China.

  Chiar daca ideea de a efectua plati prin simpla apropiere a unui telefon de un POS este grozava, problema este ca principalii parteneri Apple vor fi in SUA si nu in alte zone, precum Romania. Chiar si asa, integrarea NFC in iPhone 6 va fi un important pas inainte facut de catre compania Apple si cu siguranta va determina o crestere serioasa in vanzari.