Samsung urmeaza sa produca chip-ul A9 de 14nm pentru Apple

  Saptamana trecuta am aflat ca TSMC a inceput deja sa livreze catre compania Apple chip-urile A8 care urmeaza sa fie utilizate in iPhone 6, aceasta fiind prima oara cand Apple nu depinde doar de Samsung pentru fabricarea chip-urilor pentru iDevice-uri. Desi productia acestor chip-uri a fost contractata anul trecut de catre Apple, ea s-ar putea incheia anul viitor, cei din Cupertino avand in plan sa aleaga Samsung pentr fabricarea unui chip A9 de 14nm pentru iPhone 6S.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) is likely to lose orders for its next-generation chips from Apple Inc and Qualcomm Inc to rival Samsung Electronics Co Ltd, according to an analyst and Taiwanese media. TSMC will be supplanted by Samsung in the production of 14-nanometre smartphone chips for Apple and Qualcomm beginning in the second half of 2015.

  Atat Apple, cat si Qualcomm, urmeaza sa inlocuiasca TSMC cu Samsung pentru a fabrica chip-uri de 14nm pentru diverse produse, asa ca taiwanezii au o problema mult mai mare decat si-a imaginat cineva. Spre deosebire de Apple, Qualcomm a inceput deja sa colaboreze cu cei de la Samsung pentru fabricarea acestor chip-uri, asa ca Apple ar urma sa efectueze exact aceeasi miscare in perioada imediat urmatoare.

  Apple incearca de ani de zile sa scape de dependenta de Samsung in ceea ce priveste fabricarea chip-urilor pentru iDevice-uri, insa iata ca nu are cu cine sa ii inlocuiasca pe coreeni.