Prima Pagina A8 iPhone 6 si performantele – experienta mea

iPhone 6 si performantele – experienta mea

13

  Ieri v-am vorbit despre performante iPhone 6 Plus intr-un articol dedicat si v-am spus ca in ciuda numeroaselor benchmark-uri publicate pentru terminale, performantele sale in lumea reala nefiind 100% fara cusur. Astazi va vorbesc despre iPhone 6, fratele sau mai mic, care are un chip A8 cu procesor de 1.4 GHz si 1 GB RAM, hardware-ul fiind practic identic, iar aici includem si frecventa la care este tactat procesorul, asa ca performantele ar trebui sa fie identice, nu?

iPhone 6 performante

  Desi in benchmark-uri iPhone 6 a obtinut scoruri mai mici decat iPhone 6 Plus in aproape toate categoriile, realitatea este ca rezolutia mult mai mica a iPhone 6 il face sa fie usor mai rapid. iPhone 6 are un ecran cu rezolutie 1344 x 750, in timp ce iPhone 6 Plus are un ecran cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli, diferenta fiind favorabila primului terminal, deoarece cu acelasi hardware el trebuie sa proceseze informatie pentru o rezolutie mai mic, iar in final acest lucru il face mai rapid.

  Diferentele in ceea ce priveste performantele nu sunt majore, insa iPhone 6 agata mai putin sau deloc in cazul incarcarii unor meniuri cu multe imagini de rezolutie mare, se blocheaza mai rar sau deloc in cazul deschiderii multor pagini web cu grafica complexa in Safari, etc. In jocuri situatia este identica, iar daca iPhone 6 Plus se blocheaza uneori cand incarca grafica multa, iPhone 6 ruleaza totul aproape fara cusur, asa cum ar trebui sa o faca un produs atat de laudat de catre Apple.

  Era normal ca iPhone 6 sa aiba performante mai bune decat iPhone 6 Plus, chiar daca scorurile din benchmark-uri nu confirma acest lucru, insa daca detineti ambele terminale probabil imi veti da dreptate.