Prima Pagina Noutati Cartelele SIM pot fi decriptate de NSA

Cartelele SIM pot fi decriptate de NSA

cartela SIM

  Dupa scandalul de anul trecut in care NSA a fost acuzata de exploatarea telefoanelor mobile ale sute de milioane de utilizatori si interceptarea datelor, informatii aparute astazi indica faptul ca problema este mult mai mare. Conform celebrului Edward Snowden, cei de la NSA si GCHQ(serviciu de spionaj britanic) au reusit sa obtina cheile de decriptare pentru cartele SIM. Folosindu-ne cele doua agentii de spionaj pot intercepta apeluri telefonice si traficul de internet facut de catre oricine, oricand, problema fiind una majora pentru utilizatori si operatori de telefonie mobila.

Gemalto said on Friday it was investigating a report U.S. and British spies had hacked its systems to steal the privacy-protecting encryption keys in the chips it makes for mobile phones. The hack by the National Security Agency (NSA) and UK’s Government Communications Headquarters (GCHQ) allowed the agencies to monitor a large portion of voice and data mobile communications around the world without permission from governments and telecom companies, according to the report.

  Gemalto, cel mai mare producator de cartele SIM pentru telefoane mobile, s-a autosesizat si a indicat faptul ca investigheaza acuzatiile facute de catre Snowden, insa probabil nu va confirma problema. Problema si mai mare este ca Gemalto produce unele chip-uri inteligente pentru carduri bancare si pasapoarte biometrice, astfel ca NSA si GCHQ le pot decripta inclusiv pe acestea. Informatiile in sine nu sunt chiar atat de greu de crezut avand in vedere ca NSA a preluat in mod ilegal date de cam oriunde, asa ca directionarea atentiei spre cartelele SIM este usor de inteles.

  Documentele care confirma faptul ca agentiile ar fi preluat cheile de criptare ale cartelelor SIM dateaza din anul 2010, deci problema este una foarte veche, insa din pacate nu va fi rezolvata vreodata.

 • naki

  Masoni

 • Iulius

  Eu nu prea inteleg o chestie!Se stie foarte clar ca in momentul in care judecatorul a decis sa fie interceptate convorbirile telefonice a unei persoane suspecte de o fapta penala ,atunci i se asculta telefoanele.Sint atitea articole si acum in presa inclusiv in Romania cu DNA-ul.Ce nu se stia atunci?De unde scandalul?In plus cica sint inregistrate si arhivate timp de 6 luni !

 • Claudiu

  Hai sa fim seriosi… Nu cred ca ne mai trebuia o confirmare si din partea lui Snowden.

 • geonyy

  Chiar mai credea cineva ca nu se poate intercepta orice, oricând ?

 • Bogdan

  @Iulius una e sa te intercepteze la tine acasa si alta e sa fii controlat de undeva de prin SUA de exemplu. Faza cu judecatorul, mandat etc nu e decat poveste. Telefoanele sunt si vor fi interceptate-inregistrate non stop si la nevoie scoase de la naftalina chiar daca nu esti urmarit penal

 • NEMO

  Cat de fraier sa fii sa crezi ca nu suntem controlati din orice punct de vedere? Mai ales cu tehnologia de astazi, care ne masoara pana si cat dormim si de cate ori bat ficatii in noi.Nu cred ca isi mai au rostul articolele astea.si chiar si inainte, pe modelele vechi, gen 1100, cum adica sa nu poti fii interceptat? Nu tot o cartela sim foloseam? Poate doar pe ambiental sa nu fii putut sa te asculte.Esti baiat si nu vrei sa te asculte lumea? Fii atat de inteligent incat sa nu trebuiasca sa folosesti telefon.Adios.

 • Claudiu

  Stim de atata timp atattea dar nu avem nici oputere…La fel ca si cu Lista Falciani ia lasat pe elvetieni in chiloti ! De cinci ani stim si de una si de alta , sa schimbat ceva !? Nimic , pt nu exista interes ! Banuai ca unele banci spala bani murdari ! Doar ca in ambele cazuri e ca si in caxul in care suspectezi femeia ca te insala dar nu ai dovezi si intr o zi cineva de bine i ti trimite niste poze care ti confirma temerile ! Ce faci !? Divortezi sau repari(daca vrei sa repari) daca se mai poate repara ceva !? Asa si in acest caz ! Vrem siguranta dar cu ce pret !? Suntem dispusi sa ne oferim intimitatea si libertatea !? Unii da altii nu ! Dezbaterea continua ! Rusii il protejeaza( ma mira … dar pt f…. pe americani) ecuadorienii pe Assange la fel il ajuta ….dar cu un pret…