Cartelele SIM pot fi decriptate de NSA

cartela SIM

  Dupa scandalul de anul trecut in care NSA a fost acuzata de exploatarea telefoanelor mobile ale sute de milioane de utilizatori si interceptarea datelor, informatii aparute astazi indica faptul ca problema este mult mai mare. Conform celebrului Edward Snowden, cei de la NSA si GCHQ(serviciu de spionaj britanic) au reusit sa obtina cheile de decriptare pentru cartele SIM. Folosindu-ne cele doua agentii de spionaj pot intercepta apeluri telefonice si traficul de internet facut de catre oricine, oricand, problema fiind una majora pentru utilizatori si operatori de telefonie mobila.

Gemalto said on Friday it was investigating a report U.S. and British spies had hacked its systems to steal the privacy-protecting encryption keys in the chips it makes for mobile phones. The hack by the National Security Agency (NSA) and UK’s Government Communications Headquarters (GCHQ) allowed the agencies to monitor a large portion of voice and data mobile communications around the world without permission from governments and telecom companies, according to the report.

  Gemalto, cel mai mare producator de cartele SIM pentru telefoane mobile, s-a autosesizat si a indicat faptul ca investigheaza acuzatiile facute de catre Snowden, insa probabil nu va confirma problema. Problema si mai mare este ca Gemalto produce unele chip-uri inteligente pentru carduri bancare si pasapoarte biometrice, astfel ca NSA si GCHQ le pot decripta inclusiv pe acestea. Informatiile in sine nu sunt chiar atat de greu de crezut avand in vedere ca NSA a preluat in mod ilegal date de cam oriunde, asa ca directionarea atentiei spre cartelele SIM este usor de inteles.

  Documentele care confirma faptul ca agentiile ar fi preluat cheile de criptare ale cartelelor SIM dateaza din anul 2010, deci problema este una foarte veche, insa din pacate nu va fi rezolvata vreodata.