Apple Watch a fost testat sub apa, iata cat de rezistent este (Video)

Una dintre principalele intrebari legate de Apple Watch este cat de rezistent este ceasul in timpul folosirii sub apa, mai exact in cazul folosirii sub dus sau in timpul inotului in mare sau in piscina, iar in ajutorul nostru vin australienii care au primit primii noul ceas al companiei Apple si s-au gandit sa il foloseasca la o sesiune de inot, iar in clipul video de mai sus veti vedea ce au facut ei.

Apple sustine ca Apple Watch este rezistent la apa conform standardului IPX7, adica il putem utiliza la maxim 1 metru sub apa timp de 30 de minute fara ca el sa fie afectat in vreun fel, insa australienii s-au gandit ca Apple ar putea fi cam conservatoare cu aceste recomandari, asa ca au vrut sa vada cat de rezistent este in realitate noul produs, deoarece multi vor face dus cu el si probabil isi vor monitoriza performantele de inot.

Pentru inceput australienii au folosit Apple Watch Sport sub dus si ceasul a “scapat” nevatamat acestui test, dupa o scurta stergere el functionand fara probleme, Tim Cook confirmand acum cateva luni ca face dus cu noul produs. Mergand mai departe, australianii au plasat Apple Watch intr-o galeata cu apa timp de 5 minute si produsul a iesit nevatamat din ea, fiind complet functional dupa o stergere.

In final a venit proba inotului, aici ceasul fiind folosit timp de 15 minute sub apa la diverse adancimi care probabil nu au depasit 1 metru, iar in ciuda faptului ca ecranul nu a functionat sub apa, dupa cum era si normal, coroana digitala putea fi utilizata in continuare fara probleme, stergerea apei din jurul carcase, a componentelor si a ecranului lasand ceasul nevatamat si pregatit pentru utilizare.

Practic Apple Watch poate fi folosit pentru dus si inot in limitele normale si nimic nu ii va afecta functionalitatea, el find mult mai rezistent la contactul cu apa decat ne-a spus compania Apple, dar asta nu inseamna ca puteti sta sub apa mai mult de 30 de minute si ca puteti sa va scufundati cu el la adancimi mai mici de 1 metru.