Ecranul Apple Watch a fost pus sub microscop

Apple Watch Retina Display microscop

Ecranul Apple Watch a fost pus sub microscop de catre un american care a dorit sa afle modul in care sunt aranjati pixelii in componenta folosita de catre compania Apple pentru ceasul sau inteligent, iar in imaginile din acest articol puteti vede rezultatul testului.

Practic imaginile ne arata modul in care sunt aranjati pixelii rosii, verzi si albastri care formeaza imaginile ce sunt afisate pe ecranul Apple Watch, iar tot ceea ce vedem este diferit fata de ceea ce am vazut in cazul ecranelor iDevice-urilor testate la fel.

Pentru a face o comparatie exacta puteti vedea mai jos cum arata ecranul unui iPhone trecut sub un microscop si diferentele mari vin cel mai probabil din cauza faptului ca in Apple Watch compania Apple foloseste pentru prima oara un ecran AMOLED.

In iPhone, iPad sau iPod Touch am vazut doar ecrane LCD folosite de catre compania Apple, iar principala diferenta fata de cele AMOLED sta in modul in care sunt pozitionati pixelii pentru a afisa imagini, acest sistem ajutand inclusiv la cresterea autonomiei bateriei.

Apple Watch Retina Display microscop 1

 

Elementul de noutate al primelor imagini este dat de faptul ca acolo vedem si o parte din sistemul Force Touch folosit de catre compania Apple in ceasul inteligent, el putand fi fotografiat folosind o fibra optica iluminata pentru a pune in evidenta elementele sistemului.

Acestea fiind spuse, Apple Watch cu al sau ecran AMOLED este gandit oarecum diferit fata de ecranele LCD pentru terminale iPhone, insa acest lucru nu este rau si l-am putea vedea inclusiv in viitoarele iDevice-uri.

3 COMENTARII

  1. Zaone, asta e un Pentile. Bleah! Apple a mai inghitit o broasca. Sunt profund dezamagit.
    Inainte sa denigreze caracteristici/tehnologii pe care le are concurenta, ar fi bine sa se gandeasca de doua ori. Pentru ca vine o zi in care implementeaza acea caracteristica/tehnologie si devin bataia de joc a concurentei. Pe deasupra mai e si o vechitura de Pentile similara cu cea din Note 2. Dublu Bleah!
    Totusi, inca sper ca stirea este eronata iar sursa a facut o gluma proasta.

  2. @sym
    Cică la vremea aia, tehnologia asta nu era bună și de aia se făcea mișto de ecranele AMOLED. Acum se pare că tehnologia este bună, și o folosește și Apple.

  3. Pai toată lumea a ras de superoled înca de pe vremea plasticariei samsung S2.
    Cică IPS a rupt gura târgului surclasand amoled la capitolul putitate culori .