Creste autonomia bateriei cu iOS 9 Low Power Mode ?

iOS 9 Mod Consum RedusiOS 9 Low Power Mode, Mod Consum Redus, a fost gandit de catre compania Apple pentru a creste cu minim 1 ora autonomia bateriei iPhone, iPad si iPod Touch-urilor noastre atunci cand avem nevoie de asta.

iOS 9 Mod Consum Redus isi implementeaza efectele abia in momentul in care energia din bateria iDevice-urilor noastre scade sub procentul de 20%, iar teoretic ea ar trebui sa ne ofere o autonomie mai buna in iOS 9, insa in realitate in 3 luni de utilizare a sa n-am reusit sa obtin asa ceva.

Oficil iOS 9 Low Power Mode dezactiveaza reimprospatarea aplicatiilor in fundal, preluarea si afisarea de notificari, descarcarile automate de aplicatii si anumite efecte vizuale ale sistemului de operare, insa toate aceste miscari sunt doar o parte din functionalitatea oferita de el.

Neoficial iOS 9 Mod Consum Redus reduce si frecventa de lucru a procesorului terminalelor iPhone, iPad si iPod Touch pe care este activat, aceasta actiune reducand serios consumul de energie in iOS 9, insa cu toate acestea eu nu i-am gasit vreo utilitate pana acum.

Cat de bun este iOS 9 Low Power Mode ?

iOS 9 Low Power Mode este util doar in situatiile in care tineti terminalele pe masa cu putin baterie si asteptati un apel important, autonomia bateriei iOS 9 fiind imbunatatita, insa daca mai folositi terminalele in timp ce sistemul este activ, el este complet inutil.

Desi compania Apple spune ca iOS 9 Mod Consum Redus implementeaza o multitudine de modificari si neoficial am aflat despre altele, din pacate niciuna dintre aceste schimbar nu are vreun efect pozitiv asupra autonomiei bateriei in timpul utilizarii.

In ceea ce priveste iOS 9 Low Power Mode va recomand sa nu va asteptati la prea multe de la acest sistem decat daca il activati cand nu folositi deloc terminalul si il tineti oricum cu ecranul inchis undeva in buzunar sau pe masa, altfel consumul de energie va fi acelasi.

Voi ce experienta ati avut pana acum cu iOS 9 Mod Consum Redus ?