Wi-Fi in avion in Europa la Lufthansa

Wi-Fi avion Europa LufthansaLufthansa este prima linie aeriana din Europa care va oferi Wi-Fi in avion in timpul zborurilor continentale, dar si a celor ce se vor desfasura doar deasupra Germaniei, compania anuntandu-si planurile in cursul acestei zile.

Cei de la Lufthansa au anuntat ca abia incepand din vara anului 2016 clientii sai vor avea posibilitatea de a folosi Wi-Fi in avion in zborurile continentale si locale, astfel ca veti avea de asteptat pana atunci pentru a putea naviga pe internet la peste 10.000 de metri inaltime.

Avand in vedere ca liniile aeriene din SUA si alte tari de pe glob ofera deja servicii de acest gen, era de asteptat ca liniile aeriene din Europa sa le urmeze exemplul, astfel ca europenii vor beneficia de Wi-Fi in avion pentru a naviga pe internet in timpul zborurilor.

Cei de la Lufthansa nu au oferit detalii despre preturile pe care intentioneaza sa le ceara pentru utilizarea serviciului de Wi-Fi in avion, insa avand in vedere preturile din SUA, imi imaginez ca vorbim despre preturi diferite pentru terminale mobile si calculatoare.

From early summer 2016, Lufthansa will be the first network airline in Europe to offer broadband on board its short and medium-haul flights. This will enable passengers on continental flights and flights within Germany to enjoy the full freedom to communicate and to use the Internet with a wide bandwidth above the clouds. The first aircraft will be fitted with the new technology in early summer 2016.

Mai exact, utilizarea de Wi-Fi in avion de pe terminale mobile ar putea avea preturi de minim 5 – 7 euro per zbor, in timp ce utilizarea unei conexiuni de internet in avion ar putea costa minim 12 – 15 euro per zbor, preturile putand fi mai mari sau mai mici.

Preturile pot fi stabilite pe zbor sau pe ora de utilizare, in functie de durata zborului, asa ca ramane de vazut ce va anunta Lufthansa, dar si ce vor anunta alte linii aeriene interesate sa ofere asemenea servicii.