Samsung si Huawei reduc productia de smartphone-uri

Apple nu este singura companie producatoare de smartphone-uri care are probleme cu vanzarile in momentul de fata, cei de la Samsung si Huawei fiind in aceeasi situatie si luand aceeasi decizie de a reduce productia de smartphone-uri din cauza cererii tot mai scazute pentru telefoanele inteligente premium.

Conform unor surse asiatice, Samsung ar fi redus cu pana la 20% productia de smartphone-uri pentru sfarsitul anului, coreenii estimand ca vanzarile vor fi mult mai mici decat ar fi anticipat ei cu cateva luni in urma, iar asta desi Samsung Galaxy S7 este foarte popular, iar Galaxy Note 7 urmeaza sa fie lansat in august.

Samsung Galaxy S7 a reusit sa creasca serios vanzarile de smartphone-uri pentru compania Samsung, insa coreenii anticipeaza faptul ca iPhone 7 va afecta serios vanzarile sale de smartphone-uri premium, asa ca isi reduce in avans productia pentru a nu avea stocuri prea mari pentru produse care nu sunt dorite.

Huawei pare sa aiba aceeasi problema, insa in cazul chinezilor nu exista informatii privind procentul cu care va fi redusa productia, insa probabil vorbim despre o cifra similara cu cea anuntata pentru compania Samsung, interesul pentru smartphone-uri premium fiind la fel de mic in ambele situatii.

Some leading Android smartphone vendors including Samsung Electronics and Huawei have lowered their shipment targets for the third quarter as well as for the entire year of 2016 due to slacking demand for high-end smartphones globally. Samsung and Huawei both reportedly have informed downstream suppliers to reduce their inventories of parts and components prepared for the third quarter.

Samsung si Huawei sunt doi dintre cei 3 mari producatori de smartphone-uri ai planetei, compania Apple completand acest podium, iar desi chinezii au avut un 2015 foarte bun cu o crestere foarte mare in vanzari, 2016 pare sa fie un an cu provocari mult prea mari pentru ei, cel putin pana acum.

Cum vor evolua vanzarile in 2016 pentru aceste doua companii nu stie nimeni, insa exista o foarte mare sansa ca niciuna dintre ele sa nu isi atinga nici macar obiectivele actualizate daca utilizatorii vor continua sa evite telefoanele mobile inteligente premium.