Design-ul Apple.com aduce un nou proces pentru Apple

Dupa procese in care compania Apple a fost actionata in judecata pentru presupusa incalcare a unor brevete de inventie pentru tehnologii ce acopera functii ale smartphone-urilor, tabletelor sau calculatoarelor, acum design-ul website-ului Apple.com sta in centrul unui nou proces intentat Apple.

Un barbat dfin SUA numit Samuel Lit a actionat compania Apple in judecata acuzand- de faptul ca o parte a design-ului folosit pentru Apple.com incalca un brevet de inventie inregistrat de catre el in cursul anului 2008, acesta permitand afisarea de diverse produse intr-un carusel de imagini.

Mai exact, Apple.com afiseaza un carusel cu 5 imagini in care sunt afisate produse, aceste imagini schimbandu-se cu o viteza predeterminata pentru a fi afisate vizitatorilor, iar aceasta tehnica ar incalca brevetul de inventie inregistrat pentru el cu 8 ani de zile in urma.

Pentru a  trece cu vederea aceasta incalcare a drepturilor sale asupra tehnologiei, barbatul ii cere instantei sa oblige Apple sa-i plateasca o suma de bani rezonabila calculata in baza a ceea ce ar fi platit Apple daca ar fi decis sa licentieze tehnologia de la bun inceput, insa un verdict este foarte departe de a fi dat. 

Barbatul a incercat sa-si monetizeze tehnologia printr-un website special care a fost creat pentru a o vinde diverselor companii, insa el nu a avut foarte mult succes, asta desi sisteme de acest gen sunt folosite de foarte multe website-uri de pe planeta, fie ca ele apartin unor companii, sau unor publicatii de storo.

Sansele ca acest barbat sa obtina bani de la compania Apple sunt infime, daca ne gandim la faptul ca pe internet exista foarte multe pachete care permit implementarea acestui tip de carusel de imagini in website-uri, avocatii Apple urmand a convinge, cel mai probabil, judecatorul sa respinga cererea de chemare in judecata.

2 COMENTARII

  1. Apple nu are nicio rezervă de 500 miliarde. Au cash și echivalente de cash, lichidități pe termen scurt. Pe de altă parte, au și datorii pe termen scurt, incluzând obligațiuni corporatiste, așa încât îi mai rămân aproximativ 16 miliarde net.