Iata robotul politistilor care patruleaza strazile si a calcat un copil in mall

Daca se intampla sa va plimbati prin Silicon Valley in aceasta perioada, atunci ar fi bine sa stiti ca strazile sunt patrulate de un ou gigant, mai exact de un robot al politiei care are rolul de a monitoriza activitatea din jurul sau si a transmite in timp real informatii catre ofiterii care monitorizeaza activitatea din zona.

Denumit K5, robotul are aproape 2 metri inaltime si cantareste cateva zeci de kilograme, el facand parte dintr-o flota de roboti care patruleaza prin campusurile companiilor din Silicon Valley, mall-uri, magazine si trotuare, politia putand afla in timp real despre eventuale infractiuni care se comit in zona.

Desi lumea a primit cu bratele deschise robotul K5, acesta a reusit totusi sa o faca lata, el calcand un copil de 1 an si jumatate intr-un mall din Stanford, piciorul copilului umflandu-se si avand o echimoza vizibila in urma incidentului, politia cerandu-si scuze si promitand ca va modifica software-ul politistului sau robotizat.

Problema este ca acesta este cel de-al doilea incident in care un robot din flota K5 ataca un copil intr-un mall, deci dezvoltatorii sai au mult de lucru pentru a-i invata pe politistii robotizati ca si oamenii de dimensiune mica trebuie evitati, nu calcati, parintii copiilor accidentati fiind, desigur, revoltati de incidente.

The bot comes equipped with sensors, lasers, and 360-degree cameras, and spends the day patrolling an assigned perimeter. It can detect sounds like cars honking, glass breaking, and people screaming, and scan license plates. When the K5 senses criminal activity, it alerts human authorities.

In afara acestor accidente, robotii K5 sunt echipat cu camere video ce pot inregistra imagini la 360 de grade, au o varietate de senzori si pot recunoaste oamenii, diverse obiecte din lumea reala, sau chiar sunete, ei pot scana inclusiv numerele de inmatriculare ale masinilor si detecteaza activitatea infractorilor, deci ar fi extrem de utili.

https://twitter.com/liliankim7/status/752741535381229568

Problema este ca acesti roboti incep deja sa atace oamenii, iar cu destul de mult timp la dispozitie ar putea incepe sa-si atace inclusiv creatorii.