TSMC va produce in exclusivitate procesorul Apple Watch 2

TSMC, compania aleasa de catre Apple pentru a fabrica noul chip A10 pentru iPhone 7, va fabrica in exclusivitate chip-ul S2 pe care Apple il va folosi in Apple Watch 2, taiwanezii castigand increderea si implicit miliardele de dolari ale Apple pentru a fabrica aceste doua componente extrem de importante.

Daca pana acum Samsung producea singura chip-ul S1 pentru Apple Watch, iata ca incepand cu Apple Watch 2 lucrurile se schimba intr-un mod radical, iar TSMC va produce exclusiv noul chip S2, productia pentru procesorul noului smartwatch urmand a incepe in perioada imediat urmatoare.

Conform celor mai recente informatii, Apple va lansa un Apple Watch 2 si o versiune actualizata a Apple Watch, ambele urmand a avea la baza un chip S2 produs de catre TSMC folosind un proces de fabricatie de 16nm, deci ele vor fi mai performante si vor consuma mai putina energie in timpul functionarii.

Cele doua noi modele ale Apple Watch vor avea acelasi chip la baza, insa se pare ca vor avea dimensiuni diferite si exista posibilitatea ca Apple sa actualizeze doar unul dintre cele doua versiuni ale Apple Watch, cel mai probabil modelul mai ieftin, cu ecran de 38mm, Apple Watch 2 urmand a fi produs in continuare in 2 versiuni.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) will replace Samsung as the sole supplier of chips for the new Apple Watch starting the second half of 2016. Both models, second-generation Apple Watch (Apple Watch 2) and an enhanced version of first-generation Apple Watch, will feature Apple’s S2 SoCs built using TSMC’s 16nm process technology, but come with different screen sizes.

Schimbarea pe care o face Apple cu privire la producatorul procesorului Apple Watch 2 este una extrem de importanta, deoarece TSMC a demonstrat ca este capabila sa sustina cererile Apple cu o productie pe masura, cei de la Samsung pierzand noi contracte extremd e importante de la Apple.