Prima Pagina iPhone 7 Apple a pus capat bisnitei cu iPhone

Apple a pus capat bisnitei cu iPhone

Dupa ani de zile in care fiecare lansare a unui noi model al iPhone era speculata de catre bisnitari dornici sa faca rapid sume mari de bani, iata ca 2016 aduce o schimbare majora. Pana in 2016 compania Apple lansa noile modele ale iPhone in doar 10 – 11 tari de pe glob, al doilea val de lansari fiind organizat la 2 saptamani dupa lansarea initiala.

In al doilea val de lansari erau incluse tari care nu puteau face parte din primul val, insa care generau vanzari sustinute pentru cei din Cupertino, chiar daca nu erau foarte mari. Dupa al doilea val lucrurile se complicau, iar in al treilea si al patrulea val erau incluse diverse tari in functie de vanzarile generate de-a lungul anului pentru Apple.

Pana in 2015 Romania intra intr-un al patrulea val de lansari pentru iPhone, acesta fiind organizat de obicei prin noiembrie, la o luna si jumatate in urma lansarii initiale. Anul trecut cei de la Apple au schimbat strategia si au lansat iPhone 6S in Romania la doar 3 saptamani dupa lansarea initiala, uimind pe mai toata lumea cu decizia lor.

Apple a pus capat bisnitei cu iPhone

Separat de Romania, foarte multe tari care primeau tarziu iPhone au fost incluse intr-un al treilea val de lansari rapide, iar 2016 a adus lovitura finala pentru bisnita cu iPhone. Apple a decis sa lanseze iPhone 7 si iPhone 7 Plus in 29 de tari in prima zi de lansare, de aproape 3 ori mai multe decat in orice alt an anterior, schimbarea fiind una colosala.

Mai mult decat atat, al doilea val de lansari include la fel de multe tari, printre care si Romania, compania Apple aducandu-si terminalele in peste 60 de tari in doar doua saptamani. In foarte multe dintre aceste tari existau bisnitari care cumparau terminalele ieftin de la Apple si le vindeau scump in propria tara, insa acest lucru a devenit istorie.

apple bisnita iPhone

Cine mai plateste 1500 de euro pe un iPhone in ziua lansarii, cand poate astepta o saptamana si-l cumpara la jumatate de pret, sau chiar la abonament ? In momentul de fata bisnitarii nu mai pot face bani din aducerea terminalelor iPhone din strainatate si revanzarea in Romania, dar lor li se alatura si magazinele online care faceau asta.

Practic nu mai este rentabil sa cheltui bani pentru a aduce terminalele in tara cu doar o saptamana inaintea lansarii oficiale pentru ca vor exista extrem, extrem de putini oameni interesati. Situatia aceasta se intampla in toate tarile care pana acum erau lasate “la coada” de catre Apple.

Cu aceasta schimbare, vor disparea cozile formate din oameni ai strazii, sau chinezi adusi din diverse tari pentru a cumpara terminale iPhone de la Apple pentru a fi retrimise in Asia.

 • gigi

  Vesti naspa pt vp …. :)))
  ….

 • gigi

  Nu stiu .
  vb e cel din poza? In geca neagra de piele stand in genunchi :))))

 • boogieboo

  Super veste!!! Toți bișnițarii analfabeți și alții care nu halesc Apple, fix ei făceau bani cu iPhone.

 • Srb Srb

  Foarte bine.

 • RaduD

  Oricum, tot sistemul asta cu primul, al doilea, al treilea, etc.val era (si inca mai este) doar o manevra de marketing..!

 • Srb Srb

  nu cred ca ar putea Apple sa produca in 1-2 luni peste 20 mil de bucati ca sa nu mai existe aceste valuri

 • Alex S.

  F bine…

 • sultanu’ dragostei

  Asa e , manca-i-ar cancercu de bisnitari

 • amne

  Daca nu ma înșel și super magazinul de electronice căruia tu ii tot faci reclama făcea cacaturi de genul asta. Sau ma înșel :)) ?

 • Bastanov

  @Srb srb, tu gandesti ce vorbesti?
  Ei au pregatite sute de mii de iphone-uri gata facute care asteapta doar livrate!😂😂😂😂😂😂😂
  Doar nu crezi ca face apple 345.000 de iphone-uri intr-o saptamana pentru germania ex!:)))))))
  Au pregatite… si doar le trimit!!!
  De aceea auzi zvonuri despre nou iphone cu 3,4 luni inainte!!

 • Srb Srb

  Tu cred ca nu ai inteles despre ce era vorba

 • Visan Teodor

  In foarte multe dintre aceste tari existau bisnitari care cumparau terminalele ieftin de la Apple “,asta cu terminale ieftine e cea mai buna gluma.

 • Narcis

  Ieftine comparativ cu cei 1500 euro sau dolari cat cereau pe el, e greu sa gandesti un pic inainte sa scrii