Yahoo! a fost spart, sute de milioane de conturi au fost expuse

Yahoo a fost spart si datele a sute de milioane de conturi se fala in mainile unui hacker care le vinde online.

Yahoo, unul dintre cele mai mari servicii de email, a fost spart, impreuna cu alte servicii online ale companiei cu acelasi nume, ea urmand a confirma totul in orele urmatoare. Un hacker numit Peace pare sa fi reusit sa obtina acces la sute de milioane de conturi ale retelei Yahoo!, el amenintand ca urmeaza sa le distribuie in mod public in lumea intreaga.

In cursul verii trecute Yahoo! a recunoscut ca datele a 200 de milioane de conturi ale utilizatorilor au fost accesate de catre hackeri si vandute mai apoi online, problema fiind la fel de grava acum. Autoritatile americane investigheaza problema si Yahoo! coopereaza cu ele, deoarece hackerul Peace si eventualii sai complici vor fi trasi la aspundere.

Cei de la Yahoo nu au luat initial in serios informatiile primite de la diverse surse, conform carora serverele sale au fost sparte, insa s-a lamurit cu privire la problema. Deocamdata compania Yahoo nu a anuntat utilizatorii ca este necesar sa-si schimbe parolele, insa de indata ce va confirma public hack-ul, probabil va face si acest pas.

Yahoo! a fost spart, sute de milioane de conturi au fost expuse

Foarte multa lume foloseste Yahoo pentru a trimite email-uri, pentru a afla informatii zilnice, pentru a folosi platforma Messenger, si multe altele, asa ca vorbim despre o problema majora. Daca cei de la Yahoo nu vor anunta oficial ca utilizatorii trebuie sa isi schimbe parolele, atunci vorbim despre o musamalizare a hack-ului, dar e putin probabil sa se intample asta.

“Acest hack a devenit cunoscut in luna august, cand un cunoscit criminal cibernetic numit Peace a afirmat pe un website ca vinde datele de logcare a 200 de milioane de utilizarori Yahoo. Datele sunt pentru conturi inregistrate din 2012 incoace, iar pretul cerut este de doar 1800 de dolari. Datele respective includ nume, parole decriptate, informatii personale si datele de nastere.”

Daca Yahoo va recunoaste hack-ul, atunci vorbim despre cel mai mare hack de acest gen care a fost facut pe serverele companiei in toata istoria sa. Dupa recunoastere, ar fi ideal sa va schimbati parola contului Yahoo, daca nu folositi autentificare in 2 pasi, de fapt ar fi bine sa faceti acest lucru chiar de acum.
yahoo spart