iPhone 7 Plus – modul Portret – experienta mea

iPhone 7 Plus are o functie inedita implementata de catre compania Apple sub denumirea modul Portret, sau Portrait mode, ea fiind momentan disponibila in versiune beta in iOS 10.1 beta. Modul Portret al iPhone 7 Plus este disponibil exclusiv pe acest terminal, deci nu si pe iPhone 7, iar asta din cauza faptului ca smartphone-ul are o camera duala si 1 GB RAM suplimentar fata de fratele sau mai mic.

Modul Portret al iPhone 7 Plus este gandit pentru a implementa acel efect bokeh inalnit in general la aparatele DSLR, adica subiectul/subiectii unei imagini sunt afisati in prim-plan, fundalul avand aplicat un efect de blur, sau efect de adancime, cum ii spune Apple. Aceasta optiune aduce subiectul/subiectii unei imagini in centrul atentiei, creand un efect inedit, poate chiar profesional pentru anumite poze.

Stiind ca implementarea unui asemenea efect in aplicatia Camera a iPhone va genera foarte mult entuziasm din partea celor care fac poze cu terminalele, Apple a implementat modul Portret in iPhone 7 Plus. Testand iPhone 7 Plus zilele acestea, pot spune ca modul Portret este una dintre functiile mele favorite la iPhone 7 Plus si asta desi este oferita in versiune beta acum

iPhone 7 Plus – modul Portret te-ar putea convinge sa faci mai multe poze cu iPhone

iPhone 7 Plus portret poza 1

Apple a spus foarte clar ca iPhone 7 Plus nu se doreste a fi un inlocuitor pentru aparatele DSLR, insa aceasta functie aduce putin din ceea ce gasim pe asemenea aparate foto. Din reactiile celor care au vazut pozele facute folosind aceasta functie, imi dau seama ca foarte multi posesori ai iPhone 7 Plus vor fi incantati de ceea ce ofera ea.

Modul Portret este implementat in aplicatia Camera a iPhone 7 Plus, langa butonul pentru fotografii simple, si foloseste atat camera wide-angle, cat si cea telefoto pentru a face poze. Camera telephoto inregistreaza subiectul/subiectii, in timp ce camera wide-angle inregistreaza fundalul si aplica acel efect de blur pe el, chiar inainte sa faci poza, deci stii cum va arata ea in final.

iPhone 7 Plus modul portret, poze

Pentru a face poze cu noul mod Portret al iPhone 7 Plus va trebui sa aveti o lumina suficient de buna pe subiect si sa fiti la minim 1 – 2.5 metri de el. Din experienta va spun ca in casa veti putea face poze doar daca apropiati subiectul/subiectii de o sursa de lumina buna, insa in aer liber puteti face poze oriunde, atat timp cat le faceti pe timp de zi.

Pe timp de noapte n-am putut folosi modul Portret fara o sursa de lumina buna, asa ca in club/restaurante/baruri sansele de a face o asemenea poza scad considerabil. Daca aveti totusi lumina buna, atunci puteti inregistra poze grozave, aplicatia Camera recunoscand automat subiectul/subiectii unei poze si focalizand camera telephoto exact pe ei.

iPhone 7 Plus portret poza 2

In functie de fundalul ce trebuie analizat, pozele se pot inregistra imediat sau in cateva secunde, aplicatia Camera beneficiind de un sistem de inteligenta artificiala care analizeaza toate elementele unei poze. In aceasta idee, pe masura ce faceti tot mai multe poze, aplicatia va sti mai bine cum sa aplice blur pe fundalul pozelor pentru a arata cat mai bine.

Zoom nu puteti face cand folositi modul Portret, iar incadrarea unei persoane din cap pana in picioare se poate dovedi a fi dificila in unele conditii, deci trebuie sa stiti asta. In rest, functia Portret mi se pare grozava si cred ca foarte multi viitori posesori ai iPhone 7 Plus vor gandi la fel dupa ce vor testa acest nou sistem.

iPhone 7 Plus portret poze 3

Ceea ce va recomand eu este sa mergeti si sa testati modul Portret inainte de a spune ca este bun sau rau, pentru ca pe masura ce il folositi va veti schimba parerea in legatura cu el.

Acestea fiind spuse, va las in compania pozelor facute folosind modul portret al iPhone 7 Plus si astept parerile voastre.

iPhone 7 Plus Portret poze 3

iPhone 7 Plus Portret poze

iPhone 7 Plus Portret poze 6

iPhone 7 Plus Portret poze 8

iPhone 7 Plus Portret poze 9

iPhone 7 Plus Portret poze 10

iPhone 7 Plus Portret poze 11

iPhone 7 Plus Portret poz3 12

iPhone 7 Plus Portret poze 13

iPhone 7 Plus Portret poze 14

iPhone 7 Plus Portret poze 15

iPhone 7 Plus Portret poze 16

iPhone 7 Plus Portret poze 17