Amazon Echo a cumparat produse in baza unei comenzi rostite la TV

Iata ca ceea ce se temeau multi s-a intamplat intr-un final Amazon Echo lasand cel putin cativa zeci de americani fara zeci sau sute de dolari in urma unei comenzi rostite la TV. Un post TV din San Diego a difuzat zilele trecute un reportaj in care povesteau experienta unor parinti ai caror fetita si-a cumparat o casa pentru papusi cu Amazon Echo.

Fetita credea ca doar poarta o conversatie cu Amazon Echo cand i-a cerut sa-i cumpere o casuta pentru papusi si jucarii, insa a doua zi un produs de 160 de dolari si 4 KG de prajituri au fost livrate. Chestionata, fetita a recunoscut totul si le-a spus parintilor comanda rostita pentru Amazon Echo, iar reporterul televiziunii a rostit-o la televizor.

Din pacate, rostirea acelei comenzi la televizor a dus la alte cateva zeci de comenzi facute de catre alte Amazon Echo din casele unor cetateni ai orasului San Diego. Acestia s-au plans televiziunii locale de problema pe care a generat-o reportajul, insa asta dezvaluie o problema si mai mare care exista cu aparatele de acest gen.

Cei de la Amazon au activat standard functia care permite cumpararea de produse prin comenzi vocale, astfel ca orice fel de comanda data, chiar si prin televizor, este indeplinita. Aceasta este prima oara cand Amazon Echo prezinta aceasta problema, insa in 2014 o reclama a Microsoft a dus la pornirea automata a consolelor Xbox si deschiderea jocului Titanfall.

“For 6-year-old Brooke Neitzel, Amazon Echo made dollhouse dreams a reality. “Can you play dollhouse with me and get me a dollhouse?” Brooke asked Alexa. After Alexa confirmed the order, the app shows Brooke responded, “I love you so much!” Just like that, a more than $160 KidKraft Sparkle Mansion dollhouse and four pounds of sugar cookies arrived at the Neitzel home.”

Acestea fiind spuse, aceasta intamplare ar trebui sa le dea de gandit producatorilor care lanseaza sisteme de acest gen pe pietele globale. Din pacate, ele nu sunt gandite pentru a nu primi comenzi de la copii care nus tiu cum sa interactioneze cu ele, asa ca parintii trebuie sa fie extrem de atenti cu ceea ce fac ai lor copiii cu gadget-urile inteligente.

amazon-echo-comanda-vocala-tv