Cum activezi Apel Wi-Fi pe iPhone in Orange

Activeaza serviciul apel Wi-Fi pe iPhone in Orange pentru a putea face apeluri telefonice atunci cand nu ai semnal GSM suficient de bun.

Serviciul apel Wi-Fi pentru iPhone a fost lansat aseara de catre operatorul de telefonie mobila Orange Romania, iar acum este disponibil in format de test pentru toti clientii. Cei de la Orange ofera serviciul apel Wi-Fi pentru toti clientii din Romania care au terminale compatibile si se afla in raza de acoperire a serviciului apel 4G.

Serviciul apel Wi-Fi pentru iPhone este lansat in premiera in Romania de catre operatorul de telefonie mobila Orange, restul operatorilor telecom neavand functii similare. Nu se stie deocamdata nici cand, sau daca, Vodafone, sau Telekom, vor oferi functia apel Wi-Fi pentru iPhone, in cazul Digi Mobil discutia neputand exista fara o certificare a operatorului din partea Apple.

Apel Wi-Fi pe iPhone in Orange – compatibilitate

Pentru a va bucura de serviciul apel Wi-Fi pe iPhone in reteaua operatorului de telefonie mobila Orange Romania trebuie sa aveti unul dintre urmatoarele modele de iPhone :

  • iPhone 6;
  • iPhone 6 Plus;
  • iPhone 6S;
  • iPhone 6S Plus;
  • iPhone SE;
  • iPhone 7;
  • iPhone 7 Plus.

In cazul iOS, ei bine se pare ca serviciul apel Wi-Fi pe iPhone in Orange poate fi activat doar daca aveti minim iOS 10, sau poate chiar iOS 10.2.1. Cei de la Orange nici macar nu listeaza iPhone ca fiind compatibil cu serviciul apel Wi-Fi, dar el poate fi activat sigur daca aveti iOS 10.2, sau iOS 10.2.1 instalat, insa pentru versiunile mai vechi nu va pot garanta.

Separat de modelul de iPhone compatibil cu serviciul apel Wi-Fi in Orange, este necesar sa aveti activata deja si serviciul apel 4G. Acesta se activeaza automat in momentul in care intrati in aria de acoperire pentru serviciul apel 4G, un mesaj SMS fiindu-va trimis de catre Orange, iar in meniul Settings > Cellular, Configurari > Conexiune Celulara, veti vedea optiuni pentru a folosi 4G si pentru apeluri voce.

activare-apel-wi-fi-iphone-orange

Cum activezi Apel Wi-Fi pe iPhone in Orange

Presupunand ca aveti deja serviciul apel 4G activ pe contul vostru si aveti un iPhone compatibil, atunci activarea serviciului apel Wi-Fi in Orange este foarte simpla.

  1. Accesati meniul Settings > General > About, Configurari > General > Despre, iar acolo trebuie sa verificati ce Carrier Bundle, Operator aveti. Versiunea 27.1 este cea care ofera posibilitatea de a folosi serviciul apel Wi-Fi, o actualizarea fiind afisata imediat in acest meniu daca aveti o versiune anterioara si macar iOS 10.2.1, sau poate chiar si iOS 10.2, terminalul necesitand repornire dupa actualizare. In iOS 10.3 beta 1 aceasta functie nu este activa.
  2. Trimiteti un SMS gol, faceti un spatiu gol folosind tasta Spatiu, Space, la numarul 232.
  3. Asteptati confirmarea activarii functiei si reporniti terminalul.
  4. Mergeti in meniul Settings > Phone, Configurari > Telefon, iar acolo ar trebui sa aveti un sub-meniu numit Wi-Fi Calling, Apel Wi-Fi.
  5. Acum apasati pe comutatorul pentru activarea functiei si alegeti optiunea Enable, Activati, dupa afisarea alertei.
  6. O fereastra noua va fi deschisa, faceti scroll pana in partea de jos si apasati butonul de activare.
  7. Acum veti vedea un mesaj care va spune ca este verificata compatibilitate terminalului vostru, apasati ok.
  8. Acum asteptati ca functia apel Wi-Fi sa fie activata, iesirea din meniul pentru apeluri Wi-Fi si revenirea in el dupa cateva minute fiind calea cea mai simpla.

Daca aveti functia apel Wi-Fi vizibila in meniul respectiv, dar cand incercati sa o activati vi se cere sa contactati Orange Romania, atunci cel mai probabil nu aveti activ serviciul apel 4G. Daca aveti activ serviciul apel 4G si tot nu puteti activa apel Wi-Fi, atunci ar trebui sa vizitati un Orange Shop, sau sa apelati serviciul pentru relatii cu clientii al Orange.